El salari mitjà del 2021 se situa en 2.158,40 euros

L'accés al Tribunal Mèdic per desacords amb la CASS se simplifica

La CASS acumulava un dèficit a la branca general de 33,4 milions fins al 30 de setembre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'executiu ha aprovat el decret pel qual es fa públic el salari global mensual mitjà cotitzat pel conjunt de persones assalariades a la Caixa Andorrana de Seguretat Social de l'any 2021, que se situa en 2.158,40 euros. Una xifra que, segons ha afirmat el ministre Jover, suposa un increment del 3,7% respecte del 2020.

Per altra banda, també s'ha aprovat el Decret corresponent que fixa aquestes tarifes. En aquest sentit, el preu de venda dels punts de jubilació se situa en 2,34957 euros i el preu de compra en 22,55587 euros. Uns valors que s'han fixat en cinc decimals per garantir la màxima exactitud.

L'accés al Tribunal Mèdic per desacords amb la CASS se simplifica

L'executiu ha aprovat el Decret del Reglament de funcionament del Tribunal Mèdic que vol adaptar la gestió del Tribunal perquè quan hi hagi un desacord entre les decisions que pren el comitè mèdic de la CASS i els interessos de l'assegurat, es pugui anar directament a un tribunal. Així, les modificacions s'apliquen a la normativa que fa referència als procediments de resolució dels recursos administratius sobre la valoració de l’estat de salut de la persona assegurada, perquè sigui més senzill l'accés a aquest Tribunal Mèdic.

En aquest sentit, la simplificació estableix que quan hi hagi una diferència de criteri per part de la persona assegurada o bé del Consell d'Administració de la CASS, es pot accedir directament al tribunal. Aquest estarà format per tres especialistes: un metge nomenat per l'Àrea de Medicina Legal i Forense del Govern especialista en valoració del dany corporal, un metge de la CASS i un metge nomenat per la

persona assegurada.

tracking