Jover afirma que el PS no té en compte l'impacte financer de les baixes

Els socialdemòcrates reivindiquen que les mesures sanitàries no preveuen l'impacte social i econòmic

Gerard Alís i Judith SalazarEmma Coll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre Jover, preguntat per les declaracions del partit socialdemòcrata en referència a les pèrdues econòmiques que pateixen els treballadors que han d'agafar la baixa en la roda de premsa d'aquest dimecres, ha defensat que "estem en una fase de la pandèmia diferent on les baixes són de curta duradacomparatamb el que havíem conegut en altres moments i això fa que també l'impacte d'aquestes baixes siguin menor per la persona". En aquest context, el titular de la cartera de finances també ha afegit que "el nombre de persones afectades per la pandèmia és major, això vol dir que l'impacte que això tindrà sobre les arques de laCASSi del govern serà important", per això ha afegit "hem de ser molt prudents quan fem aquesta gestió i des de l'oposició és molt fàcil fer un brindis al sol i voler mesures cada cop més positives pels ciutadans, però sense tenir en consideració els impactes financers que això pot tenir".

Jover ha explicat que l'executiu ha decidit escurçar els processos de les baixes, seguint de prop la dinàmica de l'òmicron, que ha permès fer aquestes reduccions, i que ha volgut facilitar la feina dels treballadors i el professional sanitari fent tota la tasca d'automatització "crec que hem de ser prudents a l'hora d'establir mesures que serien extremadament costoses per laCASSi l'estat", ha defensat.

Els socialdemòcrates critiquenla gestió de la pandèmia

El PS ha criticat avui la gestió de la pandèmia per part del Govern, perquè considera que no té en compte l'impacte social i econòmic de les mesures sanitàries vigents. El primer secretari del partit, Gerard Alís, ha manifestat aquest matí que "creiem que cal més previsió en l'impacte social i econòmic de les mesures i pensem que això no s'està portant a terme. Ens arriben constantment queixes que mostren el patiment del sector econòmic". Alís ha posat en relleu les dificultats dels empresaris per trobar mà d'obra, així com les importants pèrdues econòmiques que pateixen els treballadors que han d'agafar la baixa o restar enaïllamentper la covid.

Per la seva banda, la vocal del Comitè Executiu, JudithSalazar, ha instat al Govern a habilitar algun mecanisme, com ara una bústia, perquè els ciutadans puguintraslladarles seves queixes. En aquest sentit, ha apuntat a la necessitat d'escoltar activament els sectors per poder pal·liar les conseqüències de les mesuressanitàriesque, ha emfatitzatqueno discuteixen, però que consideren que requereixen mesures de previsió.
tracking