29 aules tancades i 565 positius més

L'UCI baixa a set pacients amb cinc amb ventilació mecànica

Proves TMA i TRA

Proves TMA i TRAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'afectació als centres educatius segueix pujant amb 185 aules afectades per la detecció de casos de la covid. Salut té tancades 29 classes, sis més que ahir, i 156 tenen alumnes confinats per haver contagiat del virus, onze més de les que es registraven ahir. En vigilància passiva hi ha 29 grups educatius, la mateixa xifra de dimarts. El ministre de Salut ha reiterat que el Govern ha fet una aposta per mantenir l'educació presencial "i ens està costant perquè els escolars es van infectant però és el peatge que s'ha de passar".

Salut suma avui 565 positius que ja inclouen les proves TMA corresponents al divendres passat que es van notificar ahir i el ministre ha afirmat que ja s'han recuperat part de les proves diagnòstiques pendents des de dissabte i avui s'analitzaran les mostres recollides el diumenge i es notificaran demà. Martínez Benazet ha destacat que el cap del laboratori li ha informat que la disminució en l'arribada de proves pel canvi de protocols "que ja s'ha notat avui permetrà recuperar la normalitat abans del previst".

El total d'infeccions se situa en 31.572 amb 4.440 casos actius, 124 menys que ahir, i 26.988 recuperats amb les 692 altes de les últimes hores. L'hospital suma un pacient més que ahir amb una desena de contagiats per la covid a planta i set ingressats a l'UCI, dels quals hi ha cinc amb ventilació mecànica. I el ministre ha recordat que tots aquests contagiats tenen la soca Delta "que és més agressiva" i tots els infectats que estan ingressant des de dilluns de la setmana passada estan afectats per òmicron "que és la que té tothom que es contagia ara a Andorra".

Un any de vacunació

Joan Martínez Benazet ha ressaltat que demà fa un any des de que es va començar a vacunar a Andorra "i a salvar vides" i ha estat possible mantenir les activitats obertes amb poques limitacions "i una baixa letalitat". I ha precisat que el Principat té una taxa de 0,46% de letalitat "que és de les més baixes d'Europa" i que no hauria estat possible assolir-la sense la capacitat d'UCI "que és la més alta d'Europa" i sense la vacuna. El ministre ha subratllat que gràcies a la vaccinació s'ha pogut rebre 3,9 milions de visitants en els últims mesos que "és molta exposició" sobre els 70.000 habitants del país però que són necessaris per al desenvolupament de l'economia. I ha afegit que Catalunya acaba de superar les 25.000 defuncions per covid que traslladades a la població del país serien 250 òbits i la xifra de víctimes és de 144 persones.

Els sanitaris del centre de vacunació han administrat 149.999 dosis de les quals 35.420 corresponen a terceres injeccions, que deixen un 54,8% de persones majors de 18 anys amb el vaccí de reforç. I el ministre ha afirmat que es preveu que a principis de febrer es pugui començar a oferir la vacuna per a infants entre 5 i 11 anys "perquè els pares assessorats pels metges de confiança decideixen" si se la posen als fills.

tracking