Judici per la causa primera de BPA

La renúncia d'un lletrat deixa de nou aturat el judici sobre BPA

Silvestre deixa de representar sis acusats al·legant qüestions de consciència i de salut

L'advocat Josep Anton Silvestre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat Josep Anton Silvestre ha renunciat a seguir defensant els sis acusats que representava en la causa general del cas BPA. Així ho va anunciar ahir al·legant no trobar-se amb força per seguir amb la representació lletrada, segons van indicar membres presents a la sala. Silvestre també va afirmar que no considera que la justícia andorrana sigui corrupta i que confia en la seva independència, però va al·legar qüestions de consciència per deixar el cas. La decisió del lletrat ha provocat que la vista oral del cas Gao Ping s’hagi tornat a suspendre. El Tribunal de Corts ha donat deu dies als acusats per trobar un nou advocat que dugui a terme la seva defensa. La data de represa, però, encara no es coneix, ja que de ben segur l’advocat que agafi el cas demanarà més temps per estudiar els milers de folis de la causa.

L’anunci, que va agafar de sorpresa alguns dels lletrats del cas, va arribar després que el tribunal no acceptés la recusació dels seus membres presentada per Silvestre ni tampoc la demanda de suspensió temporal de la vista oral perquè un dels processats estava malalt.

La vista oral de la primera causa de BPA ha patit diversos ajornaments per causes diverses, en alguns casos degut a la crisi sanitària i d’altres pel que en més d’una ocasió el tribunal ha considerat maniobres dels advocats defensors per endarrerir la causa. En aquest sentit, Silvestre va indicar que si era ell el que estava posant pals a les rodes ja no n’hi hauria més. Ara per ara, la data de represa de la vista oral és incerta però tot apunta que podrien passar mesos abans que el lletrat no s’hagi estudiat el cas.

FETS

Silvestre renuncia

L’advocat de sis dels acusats de la primera causa de BPA ha renunciat a portar la seva defensa.

Consciència i salut

Silvestre va al·legar no tenir prou forces per continuar amb la feina d’advocat defensor. Va afirmar que no considera que la justícia andorrana sigui corrupta i que creu en la seva independència, però que per qüestions de consciència es veu obligat a plegar.

Sense data de represa

El Tribunal de Corts ha donat deu dies als acusats per trobar un nou advocat. La data de represa del judici, però, és incerta perquè el nou lletrat segurament reclamarà més temps per poder estudiar la causa.

tracking