Salut registra 118 classes amb positius

El Govern decideix fer només un cribratge per setmana a tots els nivells d'ensenyament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La xifra d'aules afectades per la covid es dispara avui a 118, 42 més de les qua hi havia ahir pel resultat dels últims cribratges. El ministre de Salut ha detallat que en quatre dies de retorn a les escoles s'han fet 5.821 tests ràpids d'antígens que han permès identificar 186 alumnes asímptomàtics distribuïts per tots els sistemes educatius amb una positivitat del 3,1% en les proves realitzades. La detecció de contagiats del virus ha portat a tancar 11 aules, una desena més de les que hi havia ahir, i a confinar alumnes de 107 classes, 32 més que les registrades dijous a la tarda.

Joan Martínez Benazet ha anunciat que el Govern ha decidit modificar el protocol de test i fer un únic cribratge setmanal a tots els nivells d'ensenyament i deixar de fer-ne dos per setmana als alumnes de primera ensenyança com s'ha fet des de mitjans de desembre. El titular de Salut ha remarcat que sotmetre's a proves de tests ràpids d'antígens és el peatge que s'ha de passar per tenir al màxim la vida normalitzada i per mantenir l'ensenyament presencial als centres educatius, que ha insistit "és la voluntat del Govern".

El ministre ha recalcat que els protocols escolars "busquen que hi hagi el mínim de nens confinats" i que la revisió dels criteris de tancament de les aules de maternal que ara es fa quan hi ha un positiu "potser es pot fer en un mes, quan l'impacte d'òmicron estigui baixant". I ha destacat que "el desig és tornar a l'antiga normalitat" i que no s'hagin d'aplicar restriccions als centres educatius.

Vacunes infantils

Martínez Benazet ha indicat que els vaccins infantils que ha de subministrar Espanya arribaran "en les properes setmanes" sense poder concretar la data ja que es lliuraran quan el país veí rebi una quantitat més important d'aquestes dosis. I ha insistit que la vacunació dels infants de 5 a 11 anys s'ofereix a les famílies "i és voluntària i ni tan sols demanem certificat covid a la població infantil" recordant que els pares han de decidir amb el consell del pediatre si volen immunitzar contra la covid als fills valorant el balanç benefici-risc que poden tenir.

El ministre ha comentat que segons els estudis els menors tenen més possibilitat de patir síndrome inflamatòria multisistèmica "que té importància en els nens i alguns acaben a l'UCI és enormement més freqüent que qualsevol de les complicacions de la vacuna infantil". I ha precisat que per a tranquil·litat per a tothom perquè amb aquesta afirmació "no vull fer por perquè la incidència d'aquesta síndrome és baixa i ens tocaria cap o un cas per la població que tenim, que tampoc ningú s'alarmi". I ha declarat que fa aquesta explicació perquè tothom prengui la decisió que cregui més convenient per als infants perquè la vacunació per a ells "no comporta cap document que els privi d'entrar a cap lloc, per tant, que cadascú triï".

tracking