Un 3,56% de reinfeccions de coronavirus

Salut ha registrat 4 casos de persones que han patit el virus tres vegades

Dos membres de la Creu Roja preparen un test TMA

Proves test TMA TRA COVIDFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Salut té registrats 767 casos de reinfecció de covid durant el 2021 que suposen un 3,56% del total de positius diagnosticats l'any passat, segons ha indicat Joan Martínez Benazet. Quatre persones han passat la infecció tres vegades i les altres 763 han tingut dos episodis del virus.

El ministre ha indicat que les reinfeccions es donen en persones amb transtorns d'immunitat en la majoria dels casos i també n'hi ha de persones que no tenen aquests problemes i s'està estudiant per què tornen a agafar el virus. I ha comentat que Andorra participa en un estudi de la Universitat d'Stanford sobre la resposta davant la immunitat.

Martínez Benazet ha reiterat l'estratègia que se seguirà per administrar la tercera dosi a les persones que s'han contagiat recentment que ja va avançar dilluns en una entrevista a Diari TV. I ha explicat que s'oferirà la tercera injecció als afectats pel virus del desembre perquè són els que es considera que han patit la variant delta i necessiten la punxada de reforç per tenir més protecció i no contagiar-se de la soca òmicron que ha insistit que és "més infecciosa i té un període d'incubació més curt". Per tant, a tots els positius a partir del gener que s'estima que ja han estat afectats per òmicron "perquè calculem que ara el 100% és òmicron", ha reblat, no se'ls convocarà per inocular-se fins a l'abril quan hagin passat tres mesos de la infecció.

El ministre ha remarcat que l'estratègia a seguir per fer front a l'augment brutal de contagis és "vacunar i vacunar" perquè avui s'han publicat dades a Dinamarca que revelen que "les persones no vacunades tenen cinc vegades més risc d'ingressar a l'hospital que els vacunats" davant la variant òmicron. I ha recalcat que aquesta soca ha eliminat en una setmana la delta i que encara hi ha "poca informació de la immunització que ofereix òmicron" perquè fa poc que està activa i per això els terminis de vacunació podrien canviar en funció dels resultats dels estudis.

Salut ha convocat per a la tercera vacuna als majors de 26 anys i ja s'han posat 29.418 vaccins de tercera dosi que corresponen al 45% dels majors de 18 anys. Un total de 1.385 punxades es van administrar ahir i el total de fàrmacs contra la covid posats suma 143.778.

tracking