Salut detecta 107 escolars contagiats en 3.228 tests

Els positius als centres educatius han fet tancar una classe i confinar part dels alumnes de 43 aules

Cribratge d'un alumne avui al col·legi Sant ErmengolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els cribratges escolars amb tests d'antígens que es van iniciar ahir amb el retorn a les aules han servit per identificar 107 alumnes amb la covid en les 3.228 proves que s'han fet, segons ha informat el ministre de Salut en la compareixença d'aquesta tarda després del consell de ministres. Joan Martínez Benazet ha detallat que dilluns es van fer 1.396 tests que van detectar 54 positius i al llarg de la jornada de dimarts es va cribrar 1.832 alumnes amb un balanç de 53 afectats per la infecció.

La detecció de casos al sistema educatiu ha comportat posar en vigilància activa 44 aules. Una classe està tancada des d'ahir i altres 43 tenen part dels alumnes confinats a domicili per tenir el virus, el que representa 34 grups més dels que hi havia ahir dimarts.

Martínez Benazet ha informat que hi ha 357 afectats per la covid nous des d'ahir fins a un total de 28.899 infeccions des de l'inici de la pandèmia. La pujada de casos actius es modera amb un increment de 22 que deixen 5.364 persones amb el virus en aquest moment. I les recuperacions ascendeixen a 23.394 amb les 335 altes que se sumen avui.

El ministre ha recalcat que la pressió sanitària "segueix disminuint de forma lenta" cada dia i ha subratllat que l'UCI té 12 ingressats dels quals 8 necessiten ventilació mecànica, mentre que dilluns eren 11. El global de pacients hospitalitzats passa de 26 a 25 perquè a planta hi ha 13 afectats, un menys que ahir.

tracking