L'IPC del 2021 es tanca al 3,3%

La fixació del salari mínim també s'ha incrementat un 3,3%, el que suposa una retribució mensual de 1.157,87 euros

El ministre Jover durant la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'executiu ha aprovat el decret que determina que l'Índex General de Preus al Consum (IPC) del 2021, se situa en +3,3%, així ho ha explicat el ministre de Finances iPortaveu, Eric Jover durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. En aquest context, els principals grups de l'IPC que tenen una influència positiva en la taxa anual de l'IPC han estat: "Vestit i calçat" amb un augment d'un punt i vuit dècimes, situant-se al +5,6%, a conseqüència d'un creixement en els preus de la roba i el grup "Alimentació i begudes no alcohòliques" amb un augment de sis dècimes, situant-se al +3,1%, a causa d'un increment en el preudels llegumsi verdures. En canvi, els principals grups de l'IPC que han tingut una influència negativa en la variació anual del desembre són: "Transport" amb un decreixement d'un punt i tres dècimes, situant-se al -8,3% a causa d'un augment menor en els preus dels carburants i lubricants i "Esbarjo i cultura" amb un decreixement de cinc dècimes, situant-se al -1,3% a causa d'una disminució en el preu dels viatges organitzats.

Augment del salari mínim

La fixació del salari mínim horari interprofessionalpel2022 s'ha incrementat un 3,3% amb efecte a partir del passat 1 de gener, que modifica i deroga el decret inicial, aprovat l'octubre del 2021, i que establia un augment del 3,2%. La modificació s'ha dut a terme després de tenir en compte que finalment l'IPC és del 3,3%. Per això, s'ha aprovat aquesta normativa per la qual el Govern incrementa, com a mínim, el salari en el mateix percentatge que experimenti la variació anual de l'IPC.

En aquest sentit, el salari se situa en6,68 euros/hora a partir de l'1 de gener del 2022. El nou increment del salari suposa una retribució mensual de 1.157,87 euros per enguany, tal com ha explicat el ministre portaveu i de finances. Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de ser publicat alBOPA.

tracking