El SAAS té 53 empleats de baixa per covid

L'hospital està preparant plans de contingència per disposar de personal a totes les àrees

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La covid obliga a estar de baixa laboral a 53 empleats del SAAS que representen un 4% del total de la plantilla, segons ha explicat el ministre de Salut aquesta tarda recalcant que "és un percentatge inferior al que hi ha a altres empreses perquè posen més precaucions i hi ha més vacunats". Joan Martínez Benazet ha manifestat que tot i la falta d'aquests treballadors ara mateix es poden cobrir tots els serveis i s'ha de tenir en compte que la pressió sanitària "està en descens, molt lent però en descens i els pacients que hi ha a planta no preocupen excessivament". Tanmateix, ha indicat que la direcció de l'hospital està preparant plans de contingència per mantenir tots els dispositius actius en el cas que augmenti la incidència del virus entre la plantilla.

Martínez Benazet ha declarat que si les baixes per la infecció arribessin al 20% del personal "ens en sortiríem" si estan distribuïdes entre totes les àrees que cobreix el SAAS i ha insistit que "ara la casuística clínica és molt menys greu" que en les onades prèvies perquè hi ha una pujada molt important de casos cada dia però molta menys pressió sanitària.

Les baixes laborals al SAAS són 127 en total, un 10% del personal, ja que hi ha 52 per malaltia comuna, 12 per maternitat i 10 per accident que s'han de sumar a les 53 del virus.

Mascareta FFP2

Joan Martínez Benazet ha recordat que l'ús de mascareta FFP2 està recomanat en tots els casos perquè protegeix més davant la variant òmicron però avui el consell de ministres ha aprovat que sigui obligatòria per assistir a espectacles esportius i culturals que es celebren a recintes interiors, per anar a l'hospital, centres d'atenció primària, consultes i centres sociosanitaris. I també per assistir a cases pairals i casals d'avis i es recomana portar aquesta protecció facial especialment en els casos de persones majors de 65 anys, de persones amb patologies que els fragilitzeni per a les que no estiguin immunitzades.

Les mesures aprovades avui pel Govern inclouen un petit alleugeriment de restriccions als centres educatius ja que es permetrà fer sortides per a activitats culturals o esportives que fins ara estaven restringides.

tracking