Brot amb 8 positius a El Cedre, 5 casos a Salita i 3 a Clara Rabassa

Martínez Benazet remarca que l'afectació a les residències "és controlable" per l'administració de les vacunes

Residència El CedreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat aquesta tarda que la variant òmicron ha entrat als centres sociosanitaris i hi ha positius a tres geriàtrics tot i que ha remarcat que "és un impacte controlable" gràcies a l'administració de les tres dosis de les vacunes. La major afectació es registra a El Cedre on s'han detectat 8 positius en la mateixa planta que corresponen a 3 usuaris, 2 infermeres, 2 auxiliars i un empleat de la neteja i per aquesta concentració es considera que es tracta d'un brot de la infecció. El titular de Salut ha remarcat que els tres padrins són asimptomàtics i que dos estan vacunats i un altre dels contagiast no està immunitzat i ha indicat que "es poden comptar amb una mà" els padrins d'El Cedre sense vaccí però que hi ha alguns casos perquè han rebutjat la vacuna per decisió pròpia o perque són familiars de persones molt militants en contra de la immunització.

Martínez Benazet ha detallat que a Salita hi ha 5 padrins amb la covid i a Clara Rabassa són 3 els infectats i en els dos centres els afectats són asimptomàtics. I ha comentat que també en aquestes residències hi ha personal contagiat "com a totes les empreses" però que no es concentren els casos com a El Cedre en una planta i per això no s'ha qualificat com brots de la covid. El ministre ha exposat que no es portarà els positius d'aquestes dues residències a la planta covid d'El Cedre "perquè no es traslladen asimptomàtics i es fa contenció i suport als centres" i ha incidit que "amb òmicron no ocupem llits que són per patologies i només traslladarem a El Cedre pacients amb símptomes amb certa importància".

El titular de Salut ha indicat que el brot del geriàtric de Santa Coloma "és molt menor" però que el SAAS enviarà cartes a les famílies per informar que es restringeixen les visites i les sortides dels usuaris de la planta afectada per la covid.

tracking