Salut controlarà els malalts greus per saber quina variant els afecta

El nombre de casos actius s’eleva a 5.127 després de registrar 1.575 contagis

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Salut ha decidit que farà una prova específica a totes les persones hospitalitzades a causa de la covid-19 que presentin un quadre greu, com podria ser una pneumònia o requerir atenció a la unitat de cures intensives, per saber si ingressen afectades de la variant delta o òmicron. Així ho va anunciar ahir la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, qui va detallar que “se’ls aplicarà una PCR amb una tècnica que es diu Thermo Fisher”, a més d’informar que “de moment totes les persones a l’UCI presenten la variant delta”.

Aquesta decisió s’ha pres després que les xifres de casos actius assolissin ahir un nou rècord, amb 5.127 persones infectades, després de sumar 1.575 contagis des de divendres. Tanmateix, Mas va apuntar que aquest augment en els casos actius no ha suposat un increment en els hospitalitzats a l’UCI, ja que els últims estudis de les aigües residuals mostren que l’òmicron, que provoca casos més lleus, és actualment la variant predominant. De fet, ahir hi havia 16 persones hospitalitzades a la planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, mentre que els ingressats a l’UCI es mantenien en 14, onze dels quals requerien ventilació mecànica. En relació amb el malalt d’El Cedre, es tracta d’una persona asimptomàtica que es va detectar gràcies al cribratge que se li va fer en retornar d’una sortida a casa dels familiars.

De cara als pròxims dies, el ministeri espera que l’alta incidència del virus afectarà les empreses i que es viurà ”pressió laboral”. Tanmateix, Mas va recordar que l’automatització de les baixes, que encara s’està donant a conèixer, “facilitarà el procés”. Pel que fa al personal sanitari i als docents, la secretària va indicar que de moment no se’ls ha traslladat que hi hagi “un elevat nombre de baixes”.

SMS A TURISTES

Des de la setmana passada, els turistes que es realitzen una prova diagnòstica al país en un stop­lab, farmàcia o laboratori reben uns SMS en català, castellà, anglès i francès en què s’inclou si el resultat és positiu o negatiu i les recomanacions i protocols que cal seguir.

ELS ALUMNES TINDRAN UN CARNET DE CRIBRATGES PER ACCEDIR A LES ACTIVITATS

El curs escolar es va reprendre ahir amb una novetat: el carnet de cribratges. Es tracta d’un document que es lliurarà als alumnes de sis a 18 anys que tenen l’autorització per participar en aquestes proves periòdiques. Aquesta eina s’entregarà a mesura que els binomis de la Creu Roja facin el primer cribratge de la setmana a les escoles i, en un primer moment, la família haurà d’omplir el document amb les dades personals de l’alumne. El document acreditarà que els infants i adolescents han estat cribrats i els servirà per accedir a les activitats on sigui necessari, com ara les extraescolars o el menjador escolar. Per aquest motiu, Mas va assenyalar que “és important que l’alumne el dugui sempre a sobre per poder acreditar que ha estat cribrat”. Cada vegada que es faci una TRA s’anotarà el dia i resultat de la prova, fet que en facilitarà el seguiment.

tracking