Pressupost

Els socialdemòcrates proposen canviar l'ubicació de l'Arxiu Nacional a Ràdio Andorra

Vela esgrimeix que l’hotel Rosaleda no compleix la normativa internacional per salvaguardar la documentació degut a la seva proximitat al riu

Medi Ambient es mudarà a Ràdio Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera del PS, Susanna Vela, ha explicat aquest matí, en la roda de premsa de presentació de les esmenes al pressupost, que volen canviar l’ubicació de l’Arxiu Nacional, prevista a l’hotel Rosaleda, per a Ràdio Andorra, un edifici que consideren que està infrautilitzat “i necessita un ús”. El principal motiu que Vela ha esgrimit per a plantejar la nova localització és que l’hotel Rosaleda no compleix amb la normativa internacional per acollir aquest centre d’arxius. “Els espais previstos per les dependències de l’arxiu estan massa a prop del riu i inval·lida la salvaguarda de la documentació. Quan s’escull un terreny ha de ser sec i no susceptible a cap tipus d’inundació”, ha exclamat.

Segons han aclarit els socialdemòcrates, el canvi de localització no comportaria cap modificació en la partida pressupostària destinada. Tot i això, Vela sí ha posat el crit al cel pel fet que als comptes de l’executiu hi hagi planificat un estudi de viabilitat sobre la conveniència de l’Arxiu Nacional a l’hotel Rosaleda i alhora figuri la pròpia inversió de la infraestructura “sense conèixer les característiques de l’edifici i sense saber si anirà allà o no “.

Estudi d’un centre de salut mental

D’altra banda, la consellera del PS ha exposat que entre les esmenes que han presentat al pressupost també s’inclou l’aportació de 150.000 euros destinats a l’estudi d’un centre de salut mental al país. “Amb certa sorpresa vam veure que no estava dotat de diners aquest projecte. No s’entén amb la situació actual on hi ha hagut un increment d’un 30% de persones que han necessitat un suport psicològic i psiquiàtric”, ha expressat.

tracking