Els casos actius es disparen a 5.127 amb 1.575 positius més

Salut farà un estudi específic als ingressats amb pneumònia o a l'UCI per saber si tenen la variant òmicron

Helena Mas en la compareixença d'avui dillunsSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La covid assoleix de nou xifres rècord de casos actius amb 5.127 persones amb el virus per l'acumulació de 1.575 contagis més des de divendres, segons ha informat Helena Mas. La secretària d'Estat de Salut ha especificat que divendres es van diagnosticar 697 positius, dissabte van ser 459 els contagiats i ahir divendres van baixar fins a 419 que eleven el total d'afectats pel virus a 27.983 des de l'inici de la pandèmia al març del 2020 i 765 casos actius més que en el balanç anterior. El nombre de recuperats ascendeix a 22.715 amb 810 altes noves en tres dies.

La pressió hospitalària puja a 30 ingressats, cinc més dels que hi havia divendres, amb 16 infectats a planta i 14 a l'UCI, dels quals hi ha 11 amb ventilació mecànica, un més que en el balanç de divendres. Mas ha indicat que tots els malalts que hi ha al centre tenen la variant delta i que a partir d'ara es farà una PCR específica als contagiats que estiguin ingressats amb un quadre greu de covid amb pneumònia o a cures intensives per determinar si tenen la soca òmicron. La secretària d'Estat ha explicat que aquesta nova variant ja és la predominant segons mostren les analítiques de les aigües residuals.

Salut registra a més una padrina ingressada a la planta covid d'El Cedre que Helena Mas ha recordat que va donar positiu en el cribratge que se li va fer després de sortir de la residència per les festes de Nadal. I ha remarcat que la dona "es troba bé i és asimptomàtica i el virus no ha circulat a la resta de residents el que mostra que les vacunes són efectives".

El procés de vacunació suma 140.706 dosis administrades amb les 1.475 que es van posar divendres, de les quals 1.418 corresponen a terceres inoculacions que han rebut ja 26.514 ciutadans.

Carnet de cribratge

Els escolars d'entre 6 i 18 anys rebran un carnet de cribratge que el Govern ha creat i que distribueix la Creu Roja a partir d'aquesta setmana quan faci el test ràpid d'antígens a cada alumne. Es tracta d'un document on quedarà reflectit el dia i resultat de la prova de cada cribratge que passen els estudiants que servirà per acreditar que poden accedir al menjador escolar i a les activitats extraescolars i que els nens i joves han de portar sempre a sobre.

La secretària d'Estat de Salut ha anunciat que des de la setmana passada els turistes que es fan una TRA o TMA a un stoplab, una farmàcia o un laboratori reben un SMS de l'Oficina Covid amb el resultat de la prova. El missatge s'envia en quatre idiomes, català, castellà, anglès o francès segons la procedència del visitant, i inclou un link amb el protocol a seguir en cas de ser positiu o les recomanacions a mantenir per als negatius.

tracking