ESQUÍ

Grandvalira rep 342.000 esquiadors i Pal Arinsal 85.000 aquest Nadal

Els dominis fan una bona valoració de l'ocupació nadalenca tot i la presència de la variant òmicron

Pistes d' esquí al Tarter, Grandvalira

Pistes d' esquí al Tarter, GrandvaliraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les setmanes festives de Nadal han acabat ambamb un total de 342.000 esquiadors a les estacions de Grandvalira i 85.000 esquiadors a Vallnord Pal Arinsal, segons han informat els dominis. Per la seva banda, Pal Arinsal destaca que han recuperat les xifres d'ocupació de la temporada 2019-2020 amb l'obertura de quasi el 100% de les seves instal·lacions durant tots els dies. En canvi per Grandvalira Resorts la mitjana d'esquiadors diaris, que ha estat de 16.300, suposa una davallada de visitants respecte a la temporada 2019-2020 en què es va arribar a superar els 19.000 visitants de mitjana per dia.

Pal Arinsal afirma que l'estació ha pogut respectar quasi la totalitat de les seves previsions d'obertura. A més, segons informen al comunicat, les activitats alternativestambé han rebut una gran nombre de visitants per les persones que han volgut gaudir de la neu d’una manera diferent. Durant aquestes vacances, el domini ha pogut estrenar les MoonBikes i el Big Air Baga més de les altres 14 activitats alternatives. Així mateix, aprofitant les festes nadalenques també s'han centrat en activitats pels més petits com la visita del Pare Noel, que recorden, ha estat un dels esdeveniments més apreciats pels petits. Pel que fa a la presència predominant de la variant òmicron al país, l'estació afirma que ha destinat esforços en aconseguir l'acompliment de tots els protocols per evitar incidències i ha realitzat cribratges al personal de forma setmanal.

Grandvalira destaca que les dades registrades han estat inferiors a la temporada 2019-2020 perquèmés enllà de la situació pandèmica, en el període nadalenc de fa dues temporades, els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any van caure entre setmana, fet que va incentivar més dies festius i, per tant, més afluència.En comparació al període nadalenc de la temporada 2018-2019, la freqüentació d’aquest Nadal ha estat superior. Per tot plegat, el balanç de les festes de Nadal per part del domini és satisfactori.

Així mateix, Grandvalira també ha ofert als visitants propostes nadalenques com arales Baixades de Torxes a Soldeu o la Baixada de Llumetes, acte que va il·luminar la pista Avet de Soldeu amb motiu de la candidatura dels Campionats del Món d’Andorra 2027. Així com, la Baixada de Torxes del Pas de la Casa i la visita dels Reis Mags.

Naturland supera la facturació del 2019

Per la seva banda Naturland ha clos les vacances de Nadal amb una facturació lleugerament superior a les mateixesdates que la darrera temporada precovid 2019-2020, segons informa l'estació en un comunicat.El descens de visitants ha estat aproximadament d'un 20% respecte al mateix període de fa dos anys, principalment per la limitació i control d'aforament a les activitats i pel tancament del parc d'animals.No obstant això, el centre ha aconseguit que la despesa mitjana dels clients sigui un 60% superior.

El domini informa que totes les activitats han estat en funcionamentdurant 16 jornades, del 25 de desembre al 8 de gener, amb una mitjana de 550 clients diaris, uns 8.500 en total. Les activitats que més demanda han presentat ha estat l'esquí de fons, les sortides en motos de neu, les moonbikes i les rutes a cavall.

Dos esquiadors al pla de la Caubella, a l'estació de Pal Arinsal.

L'estació d'esquí de fons de la Rabassa - Naturland continua oberta diàriament amb el 100%

tracking