circulació

Equipaments per circular a cotes altes i bloquejat l'accés des de França

Protecció Civil manté l'avís groc per neu i vent i Mobilitat talla l'accés a Arcalís i la Coma de Ransol

Vehicles bloquejats a L'Hospitalet-près-l'AndorreMétéo Pyrénées

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les precipitacions que hi ha hagut durant la nit i que s'han mantingut al llarg del dia d'avui estant afectant la xarxa viària. L'accés a Andorra des de França es troba bloquejat temporalment, segons informa Météo Pyrénées. La intensa nevada ha afectat l'RN22, la carretera d'unió entre els dos països i la situació ha empitjorat per les dificultats per circular i els cotxes que no portaven equipaments. Com que molts no han pogut avançar s'ha format un bloqueig a la carretera que impedeix l'accés al túnel de Puymorens. El principal problema es troba en la zona de l’Hospitalet. El departament de Mobilitat també ha informat de la circulació lenta en ambdós sentits de la marxa, amb motiu de la intensa nevada a la RN22 i RN20.

A més, el departament de Mobilitat també ha anunciat que s'ha tallat la carretera d'accés a Arcalís a la cota 1850m, a l'alçada de Sorteny aquesta tarda i a la carretera secundària per accedir a la Coma de Ransol.

Fase groga a la CG2, CG3 I CG4

També s'ha activat la fase groga per circular a la General 2 des de Meritxell fins al Pas de la Casa, a la General 3 des de la Massana fins el Serrat i la General 4 des de la Massana al Arinsal i per accedir a França per l'RN-22. Així, en aquestes zones de la xarxa viària s'obliga a extremar les precaucions, per tant és obligatori l'ús de pneumàtics especials o equipaments; no circular a més de 60 km/h; disminuir la velocitat, especialment en revolts i trams inclinats i evitar qualsevol maniobra brusca, a més d'augmentar la distància de seguretat.

Retencions de sortida per Espanya

Per altra banda, l'obligació de portar equipaments i la presència dels turistes ha generat retencions a diferents punts de la xarxa viària del país. Mobilitat ha informat de cues que han arribat fins als dos quilòmetres de Sant Julià fins a la frontera hispanoandorrana, aquest migdia, i també de trànsit dens a la sortida del Tarter en sentit sud i a l'entrada d'Incles i Canillo fins gairebé les 20.30h d'aquest vespre.

Avís groc per vent i neu

El servei de Meteorologia manté l'avís groc per nevades i pluges que ja va activar ahir davant la predicció meteorològica.Les precipitacions s'estenen arreu del país amb una cota desituada, ara, a 1 500m. Una massa d'aire càlida, la farà pujar a la tarda i fins assolir els 2.000m de nit. S'esperen pluges fins a aquella cota a partir del vespre i també demà, més abundants al nord.

Davant la predicció meteorològica Protecció Civil també alerta que seguim en avís grocper vent i neu. Per això demana precaució en activitats a l'exterior i que a la muntanya, es consulti el BPA i es vagi equipat amb pala, sonda i DVA.

Equipaments panell neu cadenes cartell incidències

tracking