METEOROLOGIA

Desdoblament del transport escolar per les nevades

L'executiu reforça el servei davant la previsió de neu al nord del país

Govern rebutja el recurs del transport escolarARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha informat en un comunicat que de cara a demà dilluns, es desdoblaran algunes línies de transport escolar davant la previsió de neu a la zona nord del país amb la voluntat d'evitar incidències i possibles retards.

Les línies que es desdoblaran són la que uneix el Pas de la Casa amb l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança d'Encamp i el Lycée Comte de Foix que surt quan falten cinc minuts per dos quarts de vuit del matí; el que surt de la Cortinada fins a l'Escola Andorrana de Batxillerat i el Col·legi María Moliner de Segona Ensenyança i Batxillerat a les set del matí i el que surt d'Arinsal, també a les set del matí fins l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma i el Lycée Comte de Foix.

Problemes amb els autobusos

La meteorologia adversa ha generat avui diumenge alguns entrebancs en el normal funcionament del transport regular de viatgers. Especialment a les línies L5 i L4 de COOPALSA, encarregades de donar servei a les localitats d’Arinsal i del Pas de la Casa, ha informat l'empresa en un comunicat de premsa. En el cas de l’L4 (Andorra-Soldeu- Pas de la Casa) els retards han començat a mig matí a l’alçada de Soldeu a conseqüència de les nevades i la conseqüent afectació en el trànsit. Per tal de pal·liar els efectes dels retards, des de COOPALSA s'han intercalat les sortides previstes per garantir el servei i evitar que tots els vehicles que donaven cobertura a la zona quedessin bloquejats en un dels sentits de la marxa.

D’altra banda, dos autobusos de servei discrecional -aliens a l’empresa- han quedat bloquejats a primera hora de la tarda per la neu a Arinsal, fet que ha provocat un tall en la circulació que ha afectat els viatgers de la línia L5. Per evitar que els passatgers quedessin retinguts a Arinsal, s’han destinat dos vehicles d’enllaç entre Arinsal i la Massana, i un altre entre la Massana i Andorra la Vella per mirar d’agilitzar el trajecte.

Davant la previsió de mal temps per demà dilluns, COOPALSA, està especialment vigilant per garantir que el servei es desenvolupi amb la major normalitat possible, i per evitar que, a causa de possibles retencions, els autobusos quedin encallats a la carretera.

En jornades especialment complicades com les d’avui, ens sumem a les recomanacions de les autoritats i recomanem que cap vehicle circuli sense estar degudament equipat així com convidem a fer ús del transport públic dins del país.

tracking