CIRCULACIÓ

Retencions de sortida i entrada per Espanya

Protecció Civil, davant la predicció meteorològica, manté l'avís groc per neu i vent

Cues a la frontera del riu RunerMobilitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xarxa viària s'està veient afectada per les retencions que durant tot el dia s'estanproduintintermitentment tant d'entrada com de sortida al Principat a la nacional 145, la carretera que uneix la Seu d'Urgell amb Andorra i a la General 1 a la fronterahispanoandorranaen ambos sentits de la marxa. Les cues de sortida han arribat aquest matí a l'antic Punt de Trobada. En territoriandorràles afectacions també són presents al llarg d'aquesta tarda, a la carretera general 2 d'entrada a Encamp i sortida del Tarter en sentit sud així com a la carretera general 4 d'entrada a la Massana en sentit sud.

Avís groc per nevades

Protecció Civil, davant la predicció meteorològica, manté l'avís groc per neu i vent i per això es demana precaució en les activitats a l'exterior i a l'hora de realitzar desplaçaments. El servei de Meteorologia informa que després d'un dia seré, al vespre s'esperen noves nevades. Començaran al nord, i de nit s'estendran arreu del país amb una cota a1200 m. Les nevades perduraran diumenge, quan de nit la cota pujarà a2000 m. A més el vent bufarà amb ràfegues de 60 km/h a valls i 110 als cims.

Les precipitacions de neu que hi ha hagut durant la nit i a primera hora del matí han afectat la xarxa viària i el departament de mobilitat ha anunciat que s'ha activat la fase groga per accedir a França per l'RN-22 i altres punts de la xarxa viària, al llarg del matí. Per la tarda ja no calien els equipaments a cap carretera. En decretar la fase groga, s'obliga a extremar les precaucions a aquesta zona de la xarxa viària, per tant és obligatori l'ús de pneumàtics especials o equipaments; no circular a més de 60 km/h; disminuir la velocitat, especialment en revolts i trams inclinats i evitar qualsevol maniobra brusca, a més d'augmentar la distància de seguretat.

tracking