Rècord de casos amb 1.119 positius i 4.362 actius

El nombre d'ingressats per la covid baixa a 25 afectats

Helena Mas aquesta tardaE. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La incidència de la covid assoleix nous nivells de rècord amb la detecció de 1.119 contagiats des de dimecres i l'augment dels casos actius a 4.362 afectats, segons ha informat a primera hora de la tarda la secretària d'Estat de Salut. Dels nous positius 594 es van diagnosticar dimecres i 525 són del dia de Reis. Helena Mas ha comentat que els màxims diaris que s'han registrat "són el es preveia per l'augment exponencial provocat per la variant òmicron" que deixa 725 infectats amb el virus actiu més dels notificats fa dos dies.

El total de positius des de l'inici de la pandèmia ascendeix a 26.408 dels quals hi ha 21.905 recuperacions, que inclouen 394 altes de les últimes hores. La xifra de difunts provocats per la covid es manté en 141 traspassats.

El que baixa és el nombre d'ingressats amb la malaltia que queda en 25 pacients amb el virus, tres menys dels que hi havia dimecres a la tarda i totes corresponents a infectats que estaven a habitacions de planta. L'UCI continua amb 14 afectats i 10 necessiten ventilació mecànica.

Helena Mas ha assenyalat que "certes aglomeracions" de persones que es van veure dimecres en alguns punts dels recorreguts de les cavalcades de Reis "era l'esperable per als actes programats i eren persones amb mascareta i en espais exteriors al carrer".

Cap aula amb mesures

El període de vacances escolars de Nadal fa que avui no quedi cap classe en vigilància per la covid i que s'hagin aixecat les mesures sobre les 26 que hi havia dimecres en vigilància passiva. Helena Mas ha recordat que dilluns es reinicia l'activitat lectiva amb dos controls de test d'antígens la setmana vinent a maternal i primera ensenyança que es podrien reduir la segona setmana de les classes en funció de l'evolució de la pandèmia i que només s'aïllarà els infants positius quan es detecti un contagi a primera ensenyança. Les aules de maternal com les de les escoles bressol es confinaran totalment quan es diagnostiqui un afectat amb el virus perquè Mas ha destacat que els alumnes no porten mascareta i "s'ha de protegir tant als infants com a les famílies" si hi ha algun cas de covid.

La secretària d'Estat ha explicat que les vacunes per a menors de 12 anys es rebran a finals de gener o principis de febrer i ha indicat que dimecres es van posar 845 vaccins més que augmenten el total de dosis administrades a 139.231. La inoculació de terceres injeccions ha arribat ja a 25.096 persones, amb 745 vaccins que es van posar dimecres passat. Mas ha afirmat que hi ha més citats que no acudeixen a la convocatòria araque per a les dosis anteriors perquè hi ha molts més infectats pel virus i que aquestes persones que no es poden vacunar en aquest moment no figuren com ciutadans que renuncien a la immunització sinó que no es poden vacunar fins que passin tres mesos del contagi.

tracking