Govern defensa els contractes d'ActuaTech

El PS va preguntar per dos concursos públics internacionals convocats per la fundació

El ministre Gallardo durant la seva explicacióSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela va entrar el passat novembre una pregunta escrita a Sindicatura dirigida al Governamb relació ados concursos públics internacionals que va convocar i va licitar la FundacióActuaTech(actualment Andorra Recerca i Innovació) en modalitat negociada. Vela demanava sobre la base jurídica en la qual se sustentava i justificava la convocatòria i licitació dels concursos en aquesta modalitat.

L'executiu, en resposta, defensa la base jurídica en la qual es van fer elscontractes, ja que, argumenta que la FundacióActuaTechde la mateixa manera que qualsevol altra fundació privada del sector públic, no estava sotmesa a l'àmbit d'aplicació de la llei de contractació pública del 9 de novembre del 2000, però sí a la Llei 11/2008 de fundacions. En aquest sentit, i per justificar el tipus de contractació que es va dur a terme, exposa que a l'apartat 41 de la normativa s'especifica que les fundacions privades del sector públic "han de sotmetre la contractació als principis de publicitat, concurrència i objectivitat". Per aquest motiu, el ministre de Presidència, Economia i Empresa Jordi Gallardo en resposta escrita argumenta que, en les contractacions es van respectar els referits principis de publicitat, concurrència i objectivitat. Tanmateix, el Govern admet que, efectivament, la modalitat negociada no està prevista en la Llei de contractació pública del 9 de novembre del 2000,però recorda que aquesta no és la que s'aplicava a la Fundació, tot i que sí que es va adaptar als principis de contractació abans esmentats.

En concret, els contractes als quals es fa referència van ser en modalitat negociada a les empresesPricewaterhousecoopersServeis Professionals Andorra, S.L.Uper l'import de 228.690 euros el 20 d'agost del 2021 per als Serveis d'acompanyament de governança i a Deloitte Andorra Auditors i Assessors S.L. per un import de 134.198 euros el 26 d'agost del mateix any per als Serveis de definició del model d'interoperabilitat de país qualitat de la dada.

tracking