Ferran Costa es querella contra Carine Montaner

Liberals considera que les afirmacions i insinuacions de la consellera contra el seu president trascendeixen l'àmbit polític i incideixen en aspectes de la vida privada

Ferran Costa al Consell GeneralEva Bosch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa, ha interposat una querella contra la consellera general no adscrita Carine Montaner per les seves "insinuacions injustificades i perjudicials contra la meva persona, la meva honorabilitat i també contra la meva empresa", segons informa el partit en un comunicat. L'escrit presentat davant el Tribunal de Corts,donada la condició d’aforats de Costa i Montaner, formula una querella per la presumpta comissió dels delictes de difamació (art. 173 del Codi Penal), calúmnia (art. 172), revelació de secrets (art. 377), delicte de revelació (art. 188) i violació de secrets en l’àmbit laboral (art. 190). Un cop rebuda la querella, el tribunal l'ha de fer arribar al Ministeri Fiscal que com a acusació pública també haurà de determinar si veu o no indicis de delicte.

La decisió de presentar l'escrit, segons defensa el grup parlamentari, ha estat presa pels serveis jurídics del partit i de Ferran Costa. A més, segons afirmen, l'acció compta amb el suport unànime dels quatre consellers generals que conformen el grup.

Liberals considera que les afirmacions i insinuacions de Montaner contra Costa trascendeixen l'àmbit polític i incideixen en aspectes de la vida privada del seu president que poden ser constitutives de delicte i per aquest motiu argumenten, han utilitzat els mecanismes que tenen a l'abast per defensar l'honor del seu president i dels consellers i conselleres del partit. Així mateix, el Grup Liberal remarca que aquesta acció s'ha pres perquè sigui la justícia qui determini sobre els fets i evitar així una espiral de rèpliques i contrarèpliques mitjançant els mitjans de comunicació i xarxes socials.

Per últim, el Grup Parlamentari Liberal subratlla en el seu escrit que "sempre hem defensat la llibertat d’expressió i la confrontació d’idees polítiques, però aquestes han d’anar acompanyades del respecte vers l’altra part sense atacs personals, calúmnies o difamacions". A més, afegeix que "només des del respecte a les persones i les institucions del país podem enriquir un debat polític que sempre ha de cercar el desenvolupament de la nostra societat i el benestar dels nostres conciutadans".

tracking