Salut confinarà únicament els escolars que siguin positius

Els contactes podran anar a l'aula, al menjador i a les activitats extraescolars amb mascareta, sempre hi quan realitzin les proves corresponents

Escoles a prova de CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'activitat lectiva es recupera de manera presencial a tots els centres escolars i d'ensenyament superior del país el pròxim dilluns dia 10, així ho ha explicat la ministra d'Educació iEnsenyament Superior, EsterVilarrubladurant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. En aquest sentit, la ministra ha informat que es mantenen les mesures de prevenció de propagació del virus establertes abans de les vacances de Nadal. L'únic que s'ha vist una mica modificat han estat els protocols quant als cribratges i els aïllaments quan hi hagi algun cas positiu a l'aula.

En el cas de maternal, com que no es porta mascareta i no es realitzen els cribratges periòdics a les escoles, en cas d'un alumne positiu, s'aïlla tota la classe durant7dies i se'ls realitza dosTMA(el 1r i el 6è dia). Els tests es faran a l'stoplab. Aquesta pràctica es farà únicament a aquest cicle educatiu, ja que per la resta, en cas d'un alumne positiu, només s'aïlla aquest i la resta de companys s'hauran de realitzar les proves corresponents. Pels alumnes de primera ensenyança la mascareta seguirà sent obligatòria en tots els espais i els cribratges es mantindran de manera periòdica al centre escolar. En el seu cas, si hi ha un alumne positiu, la resta de companys es faran duesTMA(el 1r o 2n dia i el 6è) i un test d'antígens entre les duesTMAque es mirarà de fer coincidir amb la data del cribratge periòdic. De fet, aquesta primera setmana se'n faran dos i després es valorarà segons les dades obtingudes si es mantenen o es redueix a un, ha explicat la ministra.Vilarrublaha recordat que els alumnes els quals les famílies hagin decidit que no volen passar aquests tests setmanals, sí que s'hauran d'aïllar. Les proves es faran al centre educatiu si és un dia lectiu, si no a l'stoplab. Així mateix, els contactes poden anar al menjador i a les activitatsextraescolarssi es fan amb mascareta sempre que compleixen els protocols de prevenció anteriors. Només s'exclouen de ferTMAels que hagin passat la malaltia en els darrers sis mesos.

Pel que fa a segona ensenyança i educació superior, la ministra ha informat que la mascareta segueix sent obligatòria i es faran cribratges periòdics al centre escolar amb un test d'antígens setmanal, ja que en aquest cas hi ha una gran part de la població vacunada. Així mateix, en aquest cicle en cas d'un alumne positiu noméss'aïllaraaquest i la resta de companys s'hauran de realitzar unaTMA(el 2n o 3r dia) i un test d'antígens posterior que es farà coincidir amb el cribratge periòdic.

Les mesures que es mantenen són la mascareta des de primer curs de primera ensenyança, només quedenexceptsd'aquesta mesura els cursos de maternal; els grups bombolla a tots els espais, la distància de seguretat; la ventilació dels espais i la higiene de mans. D'altra banda, les activitats extraescolars fora del centre segueixen sense estar permeses. L'executiu defensa la intenció de mantenir les escoles obertes i com a espais el màxim de segurs possibles.

La ministraVilarrublaha destacat que es farà arribar a totes les famílies una carta per recordar-los els protocols actuals. A més, també se'ls farà arribar tant l'autorització per participar en els cribratges setmanals, com l'acceptació dels protocols per participar en la vigilància per contacte estret. En aquest sentit ha precisat que les famílies que ja ho haguessin signat anteriorment no cal que ho tornin a fer de nou.

tracking