1.032 positius en tres dies

Els casos actius es disparen a 3.144, mig miler acumulat des de divendres

Helena Mas en la primera roda de premsa del 2022SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els positius s'enfilen a 1.032 des de divendres i disparen els casos actius fins a 3.144, segons ha anunciat la secretària d'Estat de Salut aquesta tarda. Helena Mas ha especificat que 357 nous contagis corresponen a divendres, 334 al primer dia de l'any i 341 són d'ahir diumenge. El creixement de persones amb el virus actiu és de 582 més que divendres, que marquen un nou rècord del total de casos actius, i les altes pugen a 21.208 amb 460 recuperats en els últims dies.

L'augment de la incidència de la pandèmia des del balanç del 31 de desembre empitjora la situació a l'hospital que registra un increment de la pressió sanitària en arribar a 26 ingressats, cinc més dels que hi havia divendres passat. Mas ha detallat que hi ha 14 afectats pel virus a l'UCI i 12 d'aquests pacients necessiten ventilació mecànica, el que suposa dues persones més a cures intensives i tres més ventilats respecte a finals de la setmana passada. La secretària d'Estat ha comentat que avui no es facilita la informació dels ingressats que no estan vacunats i ha assenyalat que hi ha 12 malalts de covid a habitacions de planta, tres més dels que es van notificar divendres.

L'afectació al sistema escolar es concreta en 34 aules afectades per mesures de vigilància passiva i no queda cap classe sotmesa a vigilància activa.

2.000 vacunes al dia

La secretària d'Estat de Salut ha indicat que avui s'ha fet efectiva l'ampliació de taules per vacunar amb 8 punts actius que permetran inocular a unes 2.000 persones al dia. Salut ha citat ja a les persones per sobre de 40 anys per rebre la tercera dosi i la previsió és que durant el gener s'hagi ofert a tota la població vacunable la injecció de reforç. El centre de la plaça de braus estarà operatiu per administrar vaccins tota la setmana menys dijous per la festivitat dels Reis Mags.

El total de dosis posades es manté en 135.539 com divendres perquè aquest cap de setmana no s'ha vacunat i ja hi ha 21.720 persones que han rebut la tercera injecció.

Helena Mas ha comentat que l'arribada de les vacunes infantils s'estan tramitant amb Espanya i que la previsió és que el país veí les subministri durant el gener.

tracking