Successos

Desenes de contagis de turistes valencians al Pas

Els joves van participar en una festa la nit de Cap d'Any on es van congregar més de 100 persones sense mascaretes ni distància

La festa va tenir lloc dissabte a la matinada
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La festa multitudinària que va tenir lloc la plaça de Sant Josep i a la dels Vaquers del Pas de la Casa la nit de Cap d'Any comença a tenir conseqüències. Molts dels estudiants valencians que es trobaven a la localitat andorrana i eren presents a la festa, conjuntament amb turistes anglesos, han donat positiu en coronavirus, la majoria en test d'antígens, després de tornar de la sevaestança, segons informa el mitjàValenciaPlaza. Es tracta d'alumnes de centres concentrats i privats que van contractar el viatge al marge dels centres educatius i que van tornar contagiats després de la festa sense mascareta ni distàncies de seguretat i de compartir habitacions de fins a vuit persones i un llarg viatge de tornada en autobusos. En alguns d'aquests autocars, segons assegura el mitjà valencià, els contagiats són pràcticament el 100%, inclòs el conductor, segons traslladaven aquest dilluns els mateixos afectats als grups de Whatsapp. La immensa majoria de casos són lleus o asimptomàtics encara que no es descarta que vagin apareixent més en els pròxims dies o hores. Ara, la conselleria valenciana de Sanitat està al corrent del contagi massiu i està a l'espera de les notificacions dels pròxims dies perquè en cas de produir-se, declararà el brot massiu.

Festa multitudinària al Pas de la Casa

La policia va desallotjar la festa que, segons afirmen diversos testimonis, s'hi van congregar entre 100 i 200 persones, sense respectar les mesures de seguretat, la majoria dels quals eren turistes provinents de València i també anglesos. La festa hauria acabat en batalla campal entre els concentrats que van començar amb una guerra de boles de neu i va acabar amb el llançament d'objectes, segons afirmen els testimonis.

El cos de seguretat va fer acte de presència després de ser requerits a causa de l'aglomeració i els aldarulls que provocaven els presents. Els agents van assegurar-se preventivament que no estigués succeint cap altre altercat i els participants van marxar als seus respectius hotels i domicilis. La festa va finalitzar sense cap detingut ni ferits, segons informa el cos de seguretat.

Un agent de la policia.

tracking