Catalunya manté el toc de queda i l'aplica a sis municipis més

El govern català demanarà al TSJC prorrogar les mesures vigents 14 dies més

El Govern català demana toc de queda i limitar l'aforamentAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern català demanarà alTribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) prorrogar 14 dies més les restriccions vigents, amb toc de queda a 123 municipis. Les mesures, que van entrar en vigor el dia de Nadal per intentar frenar l’escalada de contagis que afecta el país des de mitjans de desembre, s'havien fixat fins al 7 de gener i s'han prorrogat fins al dia 21. La pròrroga serà aprovada demà pel Procicat, en una resolució que s'enviarà al TSJC.

Aquesta tarda la comissió delegada de la covid-19 ha actualitzat també la llista de municipis de 10.000 habitants on s'aplicarà la restricció de la mobilitat nocturna, una proposta que inclou un total de 123 municipis, sis més, en la qual s'incorporen Castell-Platja d'Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt i Torroella de Montgrí. D'altra banda, es mantenen els nou municipis illa que hi ha en la resolució vigent.

El toc de queda es vol continuar aplicant d'1 de la matinada a 6 del matí als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.

A més d’aquestes restriccions, cal afegir també la limitació de les trobades socials a un màxim de 10 persones i la limitació dels aforaments a l'interior de bars i restaurants continuarà del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l'aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

tracking