Els contagis es disparen a 348 l'últim dia de l'any

El Govern no preveu un retorn esglaonat o una demora en la tornada a les escoles

Repunt de contagis amb una cinquantena de nous positiusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de positius torna a augmentar avui amb 348 nous contagis, segons ha informat la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas en la roda de premsa d'actualització sanitària d'aquest divendres, últim dia de l'any. Les xifres mantenen la constatació que la incidència del virussesegueix disparant a conseqüència de la variant òmicron i que confirmen les darreres dades de l'anàlisi de les aigües residuals. Mas ha informat que les mostres n'indiquen una presència elevada que se situa entre el 30 i el 75%. No obstant això, la pujada reiterada de la corba de contagis no es reflecteix, igual que en la resta dels dies anteriors, en una major pressió sanitària. De fet, els pacients hospitalitzats segueixen sent 21, igual que ahir. Dels quals nou persones es troben a planta i les altres dotze a la unitat de cures intensives (UCI), nou de les quals amb necessitat de ventilació mecànica.

Els nous positius deixen un total de 23.470 contagiats per coronavirus des de l'inici de la pandèmia al Principat itambépugen els casos actius fins a 2.582, 273 més dels que es van notificar ahir. Les altes en les últimes hores han estat 75 i les persones recuperades arriben a 20.748.

Protocol de retorn a les escoles

Quant a l'afectació de la malaltia a les aules, que s'arrossega dels darrers dies de classe, durant aquestes vacances de Nadal, torna a baixar de manera molt notable el nombre d'aules en vigilància passiva, que no impliquen aïllament i que han disminuït de 38 a 25. En canvi, el nombre de grups amb confinaments es manté a 30 aules, 25 amb la totalitat d'alumnes aïllats i cinc amb només alguns escolars en quarantena.

En referència a la tornada a l'escola quan finalitzin les vacances de Nadal, Mas ha explicat que s'està treballant en un protocol de retorn a les aules que s'adapti al comportament de la variant i a la situació epidemiològica. "No tenim previst un retorn esglaonat o una demora en la tornada a les escoles, peròtenim tota la setmana que ve per prendre decisions si calgués i enfuncióde l'evolució epidemiològica", ha emfatitzat.

Tot i que no ha volgut avançar detalls, la secretària d'Estat de Salut ha puntualitzat que es diferenciarà i s'establirà diferents circuits pels contactes en funció de si tenen símptomes o no. "Treballem i estudiem l'evolució de la pandèmia també dels països veïns i adaptarem les mesures que s'escaiguin per poder ajustar i preveure la màxima garantia de prevenció als ciutadans. Tenim les línies estratègiquesamb les qualsvolem fer front a lavariantòmicron, preveiem establir diferents circuits adaptats pels contactes amb símptomes i amb els que no", ha explicat.

Pel que fa a la vaccinació, Mas recorda que la dosi de reforç és l'arma principal contra l'avenç d'òmicron, de la qual ja s'han administrat 21.720. La dar­rera actualització mostra que s'haninoculat135.539 vacunes, 1.230 més que les que s'havien injectat ahir. El centre de vacunació també ha administrat 35 primeres dosis, per la qual cosa 57.532 persones tenen un primer vaccí, i 198 segones, que implica que 56.287 persones tenen la pauta completa. Pel que fa a la població vacunable de més de16anys amb dues dosis ja és del81%, i entre els nens d'entre 12 i 15 anys arriba al 65%.

tracking