Discurs de Nadal

Vives demana “tenir més autoestima” sobre la percepció d'Andorra

El Copríncep episcopal celebra la projecció internacional del país enguany amb la visita dels Reis d’Espanya i l’anfitrionatge de la Cimera Iberoamericana

El copríncep episcopal durant el discursBisbat d'Urgell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan Enric-Vives, ha encoratjat a la ciutadania “a tenir més autoestima” sobre la percepció d’Andorra a ulls del món. “Som petits però hem fet molt i així ens ho han agraït molts països”, ha remarcat Vives durant el tradicional discurs de Nadal celebrat al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell. El Copríncep ha posat en valor la visita dels Reis d’Espanya i a l’anfitrionatge de la Cimera Iberoamericana com “un triomf de país” que ha permès fer “un salt important” en el marc de les relacions exteriors. “Probablement mai Andorra no havia tingut una projecció internacional tan reconeguda i tan reeixida”, ha considerat.

D’altra banda, Vives ha apel·lat a la solidaritat “per no deixar ningú enrere” en temps de pandèmia. “No podem defallir en aquesta tasca”, ha afirmat, fent especial menció “als més desfavorits”. Igualment, ha fet referència a les corrents migratòries i ha subratllar la importància d’establir “vies concretes d’acollida i hospitalitat” que permetin als refugiats “fer el seu projecte de vida”. Per últim, el Copríncep ha lloat “el pas ferm” de les autoritats andorranes per assolir recursos de finançament o adquirir vacunes d’acord amb el context actual. “Estan fent més de tot el que semblava possible”, ha conclòs.

tracking