Mor un home de 53 anys i pugen els contagis a 199

El pacient estava ingressat a l'UCI

Hospital Nostra Senyora de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de 53 anys que estava ingressat a l'UCI per covid ha mort avui i es converteix en la víctima número 139 de la pandèmia des del març del 2020.La infecció per coronavirus està provocant un degoteig de defuncions des de la setmana passada amb òbits per la malaltia divendres, diumenge, ahir dimecres i avui que de nou creixen els positius. Totes les persones traspassades estaven a l'hospital i en un dels casos va ser un home que va morir a Urgències després d'arribar de casa on estava confinat en estat molt greu. Les edats dels difunts per covid dels últims dies oscil·len entre els 94 anys de la dona que va morir diumenge i els 53 anys del pacient més jove que ha traspassat avui.

La incidència de la covid torna a pujar lleugerament avui amb un increment de positius fins a 199 que augmenten els casos actius a 1.707, quinze més dels que es registraven ahir, segons ha informat el Govern aquesta tarda. El total d'afectats puja a 21.571 persones amb 19.725 recuperats que inclouen 183 altes registrades des d'ahir.

L'hospital suma 30 ingressats per la infecció, dos pacients menys que dimecres i un dels quals és l'home que ha traspassat, i que corresponen a baixes a l'UCI que es queda amb 14 malalts amb el virus, tots ells amb ventilació mecànica. Els infectats a habitacions a planta es mantenen en 16.

El que descendeix de manera molt notable és el nombre de nens aïllats pel tancament de la classe ja que els grups totalment confinats passen de 70 a 26 i les aules amb part dels escolars en confinament són 8, una desena menys que ahir. Els estudiants de molts d'altes classes passen a estar sotmesos a vigilància passiva i per això el total puja dels 57 grups d'ahir a 119 aquesta tarda.

Gairebé 1.200 terceres dosis

Els professionals del centre de vacunació de la plaça de braus van posar ahir 1.499 vaccins que incrementen a 128.988 les dosis administrades al país. El major creixement correspon a les terceres punxades que ahir van rebre 1.196 ciutadans que sumen 15.954 persones amb la injecció de reforç i també es van inocular 68 primeres dosis i 235 de segones.

tracking