Estadística

Les famílies van gastar un 7,4% menys l'any passat

Els grups de consum d'hoteleria i restauració, vestit i calçat, i transport van ser els que més van notar els efectes de la pandèmia

Evolució de la despesa totalDepartament d'Estadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d'Estadística ha publicat els resultats de l'enquesta de pressupostos familiars de 2020. De les conclusions se n'extreu que les llars del Principat van disminuïr la despesa dels béns i serveis destinats al consum final en un 6,9%. També va decréixer la despesa mitjana per persona un 7,4%. Per grups de consum, la despesa només va augmentar en el capítol d'Aliments i begudes no alcohòliques (8,8%) i Comunicacions (3,2%). Per altra banda, va baixar el grup d'Hoteleria i restauració (-39,5%), Vestit i calçat (-29,4%) i Transport (-17,3%).

L'estadística també indica que gairebé una de cada deu persones fa les seves compres fora del Principat, una xifra un 33% inferior a la del 2019, mentre que l'any passat el 90,7% dels habitants van fer la compra a dins el país, un registre que també baixa, en aquest cas un 3%.

Puja el preu del lloguer

L'informe del servei d'Estadística ha permès fer algunes estimacions sobre les característiques de l'habitatge, entre elles, el manteniment de la tendència alcista del preu mensual d'accés a l'habitatge de lloguer, que va arribar a una mitjana de 9,6 euros/m2, mentre que l'any anterior havia estat del 9,5 euros/m2. Si observem la totalitat d'habitatges en lloguer, el preu mitjà va tenir el mateix increment fins arribar el 7,6 euros/m2.

tracking