Queixes

Els veïns al·leguen que els futurs ascensors ocupen terreny privat

La corporació assegura que les connexions verticals entre l'avinguda Fiter i Rossell i la carretera del Vilars només ocuparà terrenys comunals

Veïns de Fiter i Rossell han fet arribar la seva queixaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Escaldes-Engordany ha rebut una sol·licitud de dos veïns que al·leguen que els ascensors que connectaran l'avinguda Fiter i Rossell amb la carretera dels Vilars ocuparien un tros de terreny privat. En aquest sentit, la cònsol major, Rosa Gili, ha defensat que "des del primer moment ho vam revisar amb el departament d'urbanisme i el cadastre i entenem que no hi ha cap problema, perquè no toca cap part privada". En aquest mateix sentit, Gili ha admès que hi ha un petit terreny al costat d'on s'han d'ubicar els ascensors que està en litigi, però ha assegurat que la construcció no es farà en aquesta parcel·la. Pel que fa al torrent que hi ha a la vora de la zona, la cònsol major ha indicat que s'ha estudiat i que s'ha conclòs que no ha de suposar un problema. Tanmateix, el comú ha decidit posposar al consell de la setmana que ve la proposta d'adjudicació de la construcció dels ascensors, perquè primer vol acabar de revisar la qüestió i reunir-se amb els veïns.

Des de la minoria, el conseller Vilanova ha criticat que el comú no els va informar d'aquestes al·legacions i que se n'han assabentat "de casualitat". Per la seva banda, Gili ha desmentit aquesta acusació, tot assegurant que se'ls va comunicar l'afer i que, a més les "comissions estan obertes a tots els consellers”.

Durant la sessió d'aquesta tarda, els consellers han aprovat les ordinacions de preus públics i la tributària per a l'exercici de 2022. El cònsol menor i conseller de finances, Joaquim Dolsa, ha destacat la voluntat del comú de congelar les tarifes i de no apujar els preus per tal d'ajudar als ciutadans i a les empreses en el context de la crisi sanitària actual. A més, s’han aprovat dos crèdits extraordinaris: un de 28.637,90 € per a les obres de construcció per fer arribar la fibra òptica des de la Casa Comuna fins a Caldea, i un de 2.933,60€ per a la fabricació i subministrament de jardineres metàl·liques o de material reciclable per a l'embelliment de la vora del riu. Per últim, s'ha donat llum verd a l'adjudicació definitiva del concurs públic de subministrament de carburants de calefacció per als serveis dels comuns d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella per a l'any 2022 a l'empresa Carburant i Derivats, SA, que ofereix un descompte de 0,075 euros en el litre de gasoli.

tracking