Augment de positius i traspàs d'un home de 71 anys amb covid

Salut registra un descens de casos actius i de les aules tancades per contagis

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de 71 anys que estava ingressat a la unitat de cures intensives amb covid ha mort en les últimes hores, segons ha informat la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, que ha comparegut avui perquè el ministre Martínez Benazet està aïllat amb la infecció. Aquesta defunció eleva a 138 el balanç de víctimes de la pandèmia des del març del 2020. El difunt era un reclús que va ingressar a l'hospital en agafar la infecció i el ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, ha assenyalat que no se sap la causa del contagi mentre estava a la Comella. El ministre Portaveu, Eric Jover, ha manifestat que "és molt difícil" saber les causes del contagi i que tot i les mesures que se segueixen al centre penitenciari hi ha hagut infeccions com ha succeït en d'altres institucions.

El nombre de positius torna a augmentar avui amb 166 afectats que deixen un total de 21.372 contagiats per coronavirus i el que baixen són els casos actius fins a 1.692, 48 menys dels que es van notificar ahir. Les altes en les últimes hores han estat 213 i les persones recuperades arriben a 19.542.

La pressió hospitalària es redueix també amb 32 ingressats, tres per sota de les dades de dimarts. Setze afectats pel virus estan a planta, dos menys que ahir, i l'UCI es queda amb 16 infectats, tots amb ventilació mecànica, després de la defunció registrada avui. Mas ha recordat que el pic d'ingressats a cures intensives en aquesta sisena onada "és com el de la primera".

La incidència de la covid baixa als centres educatius amb 88 aules en vigilància activa davant les 149 que hi havia ahir. Mas ha precisat que hi ha 70 classes tancades i 18 amb part dels alumnes confinats i augmenta de 30 a 57 la xifra de grups en vigilància passiva.

Test ràpids per seguretat

Helena Mas ha insistit en la necessitat d'utilitzar els tests ràpids d'antígens com una capa més de seguretat per celebrar trobades socials i ha remarcat que s'han de limitar les interaccions i no barrejar-se amb altres grups bombolla sempre que sigui possible. I ha especificat que aquests tests tenen una validesa de 12 hores i que en cas de trobar-se malament la prova que s'ha de fer és la TMA per diagnosticar si s'ha agafat la infecció.

Mas ha indicat que els comuns ja han repartit 76.824 tests dels que facilitat el Govern i ha anunciat que Canillo prorroga fins demà la distribució de les proves i Andorra la Vella amplia el termini de lliurament a tota la setmana vinent.

tracking