Espanya envia 21.000 dosis de Pfizer

Salut va administrar ahir 2.298 vaccins

El vaccí de Pfizer necessitarà una tercera dosi de reforçFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'administració de la tercera dosi del vaccí contra la covid s'està intensificant i ja la tenen 14.758 persones, segons les dades actualitzades avui per la secretària d'Estat de Salut que ha anunciat l'arribada de 21.000 unitats de Pfizer des d'Espanya en el marc dels convenis amb els països veïns. Helena Mas ha destacat que aquestes unitats seran les que es posaran en l'estratègia d'incrementar la protecció de la població per l'arribada de la variant òmicron.

Mas ha explicat que avui s'ha decidit al consell de ministres reduir l'interval d'espera entre la segona i la tercera vacuna i baixar-lo a 3 mesos. Salut anirà convocant tots els ciutadans majors de 16 anys que compleixen aquests requisits per rebre la tercera injecció i ha fet "una crida a la tranquil·litat" a les persones immunitzades amb AstraZeneca arran dels estudis que indiquen que aquest fàrmac protegeix poc passat uns mesos contra la nova soca. La secretària d'Estat de Salut ha remarcat que "AstraZeneca és efectiva" i que es posarà la tercera punxada sense prioritzar les persones que tinguin aquesta fòrmula i ha reblat que "sabem que molta gent, com passa a llocs com Anglaterra, té aquesta vacuna i sabem que proveeix de protecció". I ha assenyalat que totes les terceres dosis que s'administren seran Pfizer o Moderna i arribaran "en els pròxims dies o setmanes des d'Espanya i França".

El ministre Eric Jover ha remarcat la necessitat de vacunar-se i ha recalcat que s'està fent un esforç per augmentar el ritme d'administració de vaccins "i tenim capacitat per vacunar un 15% de la població per setmana però necessitem el compromís de la població". I ha destacat que "la dades mostren certa millora però els casos per dia estan al nivell de màxims i és important quan hi ha socialització mantenir les mesures de prudència".

2.298 dosis posades

El total de vacunes administrades arriba avui a 127.486 dosis amb un increment de 2.298 respecte el balanç de divendres. La majoria de vaccins corresponen a terceres punxades amb un augment de 1.594 ahir, 175 són primeres injeccions a nous vacunats i 519 de segones vaccins.

Aquest total situa en un 82,3% la població major de 16 anys que ha rebut almenys una dosi i en el cas dels menors entre 12 i 15 anys s'han posat 4.311 dosis amb un 69% de joves amb una injecció del fàrmac contra la covid.

tracking