Justícia

El Govern vol modificar el procediment contenciós-administratiu

El projecte de llei vol millorar l'eficiència de la justícia simplificant tots els processos contenciosos

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria RossellSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat el projecte de llei del procediment contenciós-adminsitratiu per millorar la normativa actual, que data del 1989, abans de la Constitució, i que té en compte la nova realitat del procediment civil. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha reconegut que "corregeix les mancances detectades en el període de més de 30 anys que porta en vigor la normativa actual". D'aquesta manera, es pretén que millori la defesna dels interessos del recurrent perquè s'han eliminat les limitacions processals que tenia la matèria. El projecte de llei passarà ara a tràmit parlamentari.

El projecte de llei estableix que si en l'escrit de resposta s'invoquen fets no esmentats a la demanda, el recurrent gaudirà d'al·legacions complementàries, com també del trasllat de l'expedient administratiu. En cas que el recurrent consideri que l'expedient no està complet, disposa d'un termini de dos mesos per posar-ho en coneixement del tribunal.

Per altra banda, en matèria administrativa, els recursos contenciosos-administratius seran jutjats per un sol batlle per donar més agilitat i eficiència a l'administració de justícia i facilitar el compliment dels terminis que la Llei qualificada de Justícia imposa per dictar sentència. També es preveu la modificació de la Llei de taxes judicials amb l'objectiu de simplificar i millorar el procediemnt amb un nou sistema d'autoliquidació que substitueix l'actual sistema de segells.

tracking