Adhesió

Andorra signa el conveni per protegir els animals de companyia

El text permet compaginar el dret de les persones a beneficiar-se de la tinença d'un animal de companyia amb el dret dels animals de gaudir d'una vida digne

Els cadells de gossos de races perilloses seran castratsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha acordat en el consell de ministres la signatura del Conveni europeu per a la protecció dels animals de companyia. El text permet protegir i compaginar el dret de les persones a beneficiar-se de la tinença d'un animal de companyia amb el dret dels animals de gaudir d'una vida digne i lliure de patiments innecessaris, a més de regualr aspectes com la prohibició de l'abandó i la recollida i tractament als animals de companyia errants, entre altres.

El ministre portaveu Èric Jover ha destacat que amb les últimes modificacions de la normativa, Andorra ja complia els requisits per ser homologable, però que la signatura del conveni és "un pas més per demostrar el compromís amb els animals de companyia". Un cop Estrasburg aprovi l'adhesió del Principat, el Conveni passarà a tràmit parlamentari per a l'aprovació de la seva ratificació.

tracking