seguretat social

Simulador de la CASS per calcular la jubilació

L'assegurat podrà consultar a la web una estimació de la pensió que tindrà al moment de deixar de treballar

El simulador de pensions ja està actiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els afiliats a la CASS podran calcular la pensió que cobraran quan es jubilin amb el simulador que ha activat la parapública a la web, segons ha aprovat el consell d'administració en la reunió que han celebrat avui. L'estimació permet saber l'import aproximat que es percebrà en funció "dels punts acumulats en el moment de fer la simulació i una projecció a futur a l'edat de jubilació", precisa l'entitat sobre l'eina que es pot trobar a www.cass.ad/simulador-pensions. El consell d'administració valora "positivament activar aquesta eina que ofereix una millor informació als assegurats i que serà actualitzada en cada canvi legislatiu", destaquen en un comunicat.

Actes de cardiologia a Andorra

La CASS ha informat que fins ara les tècniques de cardiologia intervencionista es feien fora del Principat amb 317 pacients derivats fins al maig passat i ara el SAAS ha incorporat aquestes atencions a la cartera de serveis el que permetrà fer-les al país. L'hospital farà coronariografies, angioplàsties i col·locació d'stents intracoronari, estudis electrofisiològics diagnòstics i terapèutics i col·locació de marcapassos i es continuarà derivant a centres estrangers "les tècniques més complexes o les més urgents, incloent el codi infart". La previsió és que es facin a Andorra el 80% de les atencions i per això s'han aprovat les tarifes d'aquests nous actes de cardiologia intervencionista i hemodinàmica del SAAS.

El consell d'administració de la CASS ha analitzat el decret que simplifica el procediment de resolució dels recursos que es fan sobre la valoració de l'estat de salut de la persona assegurada que fa el tribunal mèdic de la parapública. L'assegurat o el consell d'administració podran demanar el parer d'un tribunal integrat per tres especialistes i des de la parapública s'ha decidit "trametre unes observacions sobre el decret".

tracking