Enquesta

La preocupació ciutadana per la mobilitat es dispara fins al 45%

Els problemes de trànsit, la manca d’aparcaments i les freqüències del transport públic es veuen incrementats en el segon observatori de l’ARI

Cues de cotxes durant el pontFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 44,9% de la població constata la seva preocupació de forma explícita pels problemes de mobilitat del país, segons es desprèn de l’observatori del segon semestre que ha presentat aquest matí el coordinador del grup de recerca sociològica d’Andorra Recerca + Innovació (ARI). Concretament, un 21,6% dels enquestats reconeix el trànsit com una de les principals preocupacions (una xifra que augmenta un 8% respecte al primer observatori), un 12,2% per la manca d’aparcaments (una xifra que representa un màxim històric amb un creixement del 9% en comparació amb l’anterior estudi) i un 11,5% per les freqüències de les línies de transport públic (una dada que puja un 5%). “Venim d’una època on hem estat aïllats com a país i això és una cosa que ha tingut efecte en l’opinió pública. Es veuen les limitacions en les infraestructures públiques i això fa que prenguem consciència”, ha manifestat Micó.

L’enquesta, realitzada a 750 persones entre el 8 i el 25 d’octubre d’enguany, també reflecteix que l’habitatge segueix sent la principal preocupació de la ciutadania en un 47,1%, amb un increment percentual del 13% respecte al primer observatori. Entre d’altres neguits de la societat també apareix amb un 23% els salaris, amb un 15% infraestructures i equipaments i i un 14% prestacions i pensions.

tracking