Energia

El cost de l'energia eixugarà quasi tots els beneficis de FEDA

La volatilitat a l'alça del mercat suposarà un cost afegit d'entre 8 i 9 milions d'euros, tot i que encara són dades provisionals

Roda de premsa de balanç de FEDAFEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pujada dels preus de l'energia que experimenta Europa des de mitjans de juliol de 2021 suposarà un cost afegit per a FEDA d'entre 8 i 9 milions d'euros, tot i que és una xifra que encara està per tancar, segons han explicat aquest matí el director general de FEDA, Albert Moles i la directora general adjunta, Imma Jimenez.

Jiménez ha apuntat que el sobrecost d'entre 8 i 9 milions d'euros i els tres milions dedicats a esmorteir l'impacte de la Covid en els clients eixugarà segurament els 12 milions de beneficis previstos per la parapública per a aquest exercici.

Tot i això, han apuntat els responsables de FEDA, aquesta circumstància no suposa un greuge en la seva capacitat d'inversió. De fet, l'estratègia de l'entitat per a fer front als nombrosos reptes que està suposant la transició energètica és incrementar la producció d'energia amb projectes propis d'energies renovables i, alhora, transmetre a la ciutadania que hi ha que baixar el consum d'energia elèctrica.

Sobre la transmissió als clients d'aquests sobrecostos, el director general Albert Moles ha indicat que és un escenari que no es pot projectar, tot i que no està previst en el curt termini. En aquest sentit, s'afig Moles a l'estratègia de la companyia, la qual passa com ja s'ha apuntat per "desenvolupar projectes claus per a Andorra".

tracking