Sopars d'empresa cancel·lats

La majoria de restaurants afirma haver perdut pràcticament totes les reserves

Interior d'un restaurant.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sopars d’empresa de desembre reservats amb setmanes d’antelació s’han anat cancel·lant a comptagotes davant l’amenaça de la sisena onada. L’empitjorament de la situació sanitària que està vivint el Principat i l’enduriment de les restriccions a les portes de Nadal ha fet que moltes companyies fessin un pas enrere i decidissin, un any més, no celebrar els sopars d’empresa que havien organitzat.

La situació ha estat un cop dur per a la restauració, un dels sectors que més ha patit des que va esclatar la pandèmia. En molts casos, els locals asseguren haver perdut pràcticament el cent per cent d’aquestes reserves, cosa que es tradueix en una pèrdua de clients que pot anar dels 50 als 400 comensals en unes dates clau per tancar l’any amb bons números. El propietari del restaurant La Terreta, Alejandro Callieri, advertia que “aquest any la gent estava començant a reservar, teníem una aparent normalitat, però de cop i volta tothom ha començat a cancel·lar”. En aquest sentit, Igor Joel, propietari de l’Aigüeta, calculava haver perdut entre 300 i 400 persones i lamentava que “s’ha notat molt el fet que la gent no faci res a finals d’any i Nadal”.

El motiu de moltes anul·lacions ha estat que la gent no vol arriscar-se a contagiar-se pocs dies abans de Nadal. Així ho explicava el cap de sala del restaurant Mirakbé!, Micael de Almeida, qui apuntava a la pèrdua d’uns 200 clients, que “en alguns casos han decidit no arriscar-se, ja que no volen contagiar-se durant les festes”. El gerent de l’Orri, Víctor Martín, també ha vist desfer-se totes les reserves de sopars de Nadal, no només d’empresa, sinó també d’amics, i apuntava que es tracta d’un centenar de persones. Segons li van comentar, “la majoria ho han fet per por, per evitar confinaments i riscos. És un tema de precaució i seguretat”.

Pel que fa a les restriccions imposades per Govern, la majoria de restaurants destacava el límit de sis persones per taula com el principal motiu de les cancel·lacions, molt per sobre al certificat Covid. En aquest sentit es va manifestar el gerent del Molí dels Fanals, Francesc Guillen, qui indicava que “la gent ha acceptat bastant el certificat, però el que ha despertat més queixes és que només hi pugui haver sis persones per taula”. Així, la responsable de la Borda Raubert, Dolors Pal, assegurava que “molta gent si no pot estar junta ja no vol venir a sopar. He perdut prop d’una cinquantena de clients i molts ja no han reservat”. Tanmateix, alguns establiments també declaraven haver rebut queixes pel pass sanitari. Des de Can Manel, el cap de sala, Àngel García explicava que “en un sopar d’empresa, demanar a tothom que es faci una TMA és molt difícil”.

Prudència a les empreses

Algunes empreses, com ara el grup Pyrénées, van expressar al Diari que han cancel·lat els sopars per seguretat. “Els vam anul·lar al novembre, abans que sortissin les meures. Vam pensar que no es podrien fer.” D’igual manera, una gran botiga de mobles recordava que des d’Espanya l’empresa els havia aconsellat no celebrar aquest tipus de sopars. “Tenim familiars en situació vulnerable i no ens ha semblat responsable arriscar-nos a compartir un espai reduït amb tanta gent sense mascareta”.

tracking