La protesta dels antivacunes aplega unes cent persones

Van assegurar que “no som antivaccins” i van criticar “la vulneració dels drets”

Dues dones van llegir el manifest des d'un dels rocs de la plaça la Rotonda.Xavi Prats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un centenar de persones va assistir ahir a la que ja és la cinquena concentració convocada al país pel grup d’antivacunes i contraris a les mesures sanitàries decretades per fer front a la pandèmia. En aquest cas, a la cita de la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella van acudir perfils de tot tipus, els quals reivindicaven que l’executiu està “anant massa lluny” amb unes mesures per a contenir l’expansió del virus SARS-CoV-2 que consideren “una vulneració de drets fonamentals”. Una manifestació que va començar gairebé una hora més tard de l’hora indicada i que malgrat que en un principi semblava que no arribava a les xifres d’altres concentracions, quan es va iniciar la lectura del manifest es va poder comprovar que hi havia un centenar de persones.

En aquest sentit, la lectura del manifest va estar marcada pel relat d’un seguit d’articles de diferents lleis, entre les quals la Constitució, per a reivindicar-ne la vulneració per part del Govern en l’aplicació de les mesures sanitàries. Envers això, el manifest considera vulnerats els drets a la privacitat de la informació sanitària, així com restriccions a la llibertat i coacció. Una vegada llegida la proclama principal, els assistents van cantar una cançó escrita per a l’ocasió en la qual es parla d’unitat i de lluita pels drets de ciutadania.

Pas seguit els concentrats a la plaça de la Rotonda de la capital van emprendre la marxa cap a les avingudes Meritxell i Carlemany, per a acabar a la plaça dels Coprínceps d’Escaldes-Engordany, on es van repetir el manifest i la cançó. Durant el trajecte, els manifestants van anar expressant amb un megàfon els mateixos articles descrits al manifest i van entonar càntics en el quals apel·laven a la llibertat, la unitat i un que cridava l’atenció, com ara “no som antivacunes”.

De fet, algunes de les persones que van participar en la manifestació van reiterar als mitjans de comunicació, els quals acusen de manipular i donar visibilitat al seu missatge des d’una perspectiva criminalitzadora, que la concentració estava convocada per a mostrar la seva oposició a “mesures que estan anant molt enllà i perquè la gent s’adoni de que s’estan atacant molts drets fonamentals”.

Pel que fa als perfils de les persones que van assistir a la manifestació, n’hi havia de ben diversos. Des de famílies joves amb nens petits fins a persones de més edat que anaven soles, grups d’amics entre tres i quatre persones i diversos activistes, la relació dels quals es basteix a través d’aquestes concentracions. Cal apuntar, no obstant, que tot i l’obligació de dur mascareta pel carrer hi havia diverses persones que no en duien i algunes que la duien sota el nas sense que els agents de circulació i la policia present a la concentració els cridessin l’atenció. En darrer terme, les persones concentrades van indicar que la recollida de signatures iniciada la setmana passada “va molt bé”, i que en dies propers diran la xifra aconseguida.

ALEMANYA INCLOU ANDORRA EN LA LLISTA DE PAÏSOS D'ALT RISC PER COVID

L’agència per a la prevenció i control de malalties alemanya ha inclòs Andorra en la llista de països d’alt risc per l’expansió de la pandèmia dintre de les seves fronteres. La inclusió entrarà en vigor avui i s’hi inclouen països de l’espai Schengen com França, Dinamarca i Noruega, a més del Líban i el Principat. Aquestes restriccions suposen que les persones no vacunades o aquelles que han donat positiu per Covid i que provenen d’aquests països estan subjectes a una quarantena en el moment de la seva arribada a Alemanya, tot i haver de presentar un resultat negatiu previ a la seva entrada al país.

CONFINAMENT ESTRICTE ALS PAÏSOS BAIXOS FINS AL DIA 14 DE GENER

El Govern neerlandès ha decretat un confinament estricte de la població vigent des d’ahir i fins al proper 14 de gener. Un confinament que suposarà el tancament total dels col·legis i de tota l’activitat esencial del país. També es restringeixen les activitats als exteriors, on només es permetrà la reunió de dues persones. Respecte al Nadal, les reunions privades es limiten a dos invitats per llar, tret dels dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any, dates en què es permetrà fins a quatre invitats. Les mesures amplien el confinament nocturn a partir de les 17.00 hores que estava vigent.

tracking