Glovo ja cerca repartidors per a la posada en marxa

L’empresa publica ofertes però no concreta el salari ni les condicions

Un repartidor de Glovo.glovo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa de missatgeria Glovo va publicar ahir en diverses xarxes socials i en portals d’ocupació una oferta de feina per captar repartidors i iniciar així la seva activitat al Principat. Com va avançar el Diari el mes de setembre, la companyia estava ultimant la seva arribada al país des del punt de vista normatiu i ara ultima ja la logística per poder operar. D’aquesta manera, ha obert un formulari d’inscripció perquè aquelles persones que vulguin fer de repartidores enviïn les seves dades i s’inscriguin. En aquest sentit, no es demana ni experiència ni formació, tan sols disposar d’un vehicle propi per fer el repartiment.

Crida l’atenció que en un dels missatges publicats a les xarxes socials es demana, a més de repartidors, una persona que disposi de la llicència de transport mercantil vigent a Andorra. A més a més, la companyia encara no ha posat a disposició d’aquelles persones interessades a desenvolupar la feina com a repartidores els terminis i condicions del servei. És a dir, aquests sí que estan disponibles per a tots els països on opera Glovo, però no a Andorra. Més enllà, en el cas d’Espanya, les condicions estan actualitzades a l’1 de desembre del 2021 per adaptar-se a la denominada llei rider, la qual garanteix els drets dels treballadors d’aquestes plataformes i que sorgeix arran de la sentència del Tribunal Suprem espanyol i també del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Així, com ja va apuntar el Diari, a causa de la legislació andorrana tots els treballadors hauran de tenir la condició d’assalariats i garantida per part de l’empresa la cobertura sanitària i les mesures de seguretats adients al desenvolupament de la seva feina. De moment no ha transcendit quin dia es començarà a operar ni en quines parròquies estarà disponible el servei de Glovo.

Més enllà, com a fórmula per atreure els repartidors de la competència, la primera presa de contacte de Glovo amb el país assegura que oferirà “millors condicions que CityXerpa”. De fet, aquesta última, que és l’única empresa que ofereix aquest servei al Principat, ha publicat també a la seva pàgina web i a les xarxes socials que busca repartidors per poder reforçar el servei de cap de setmana respecte al que ja ofereix.

tracking