Vacances de sanitaris en dubte per l'impacte d'òmicron

Martínez Benazet ha recalcat que l'hospital ha de preveure el personal que tindrà per afrontar la nova onada

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El personal sanitari es podria quedar sense les vacances que tenen previstes per a les festes de Nadal si la pressió assistencial evoluciona a l'alça. Aquesta seria una de les conseqüències que pot tenir l'augment de la incidència per l'arribada de la variant de la covid i la xifra de persones no vacunades ja que el ministre de Salut ha recalcat que en ser "encara més transmissible ens podria portar a una catàstrofe" si no es respecten les mesures de prevenció per les festes que ha explicat avui.

Joan Martínez Benazet ha manifestat que el SAAS "està valorant l'estructura que té per fer front a la nova onada perquè està baixant la sisena i entrant una altra" i ha especificat que s'està analitzant els equips de treball que hi ha per atendre les necessitats que puguin sorgir i caldrà ajustar els professionals si estan de vacances. Per això, ha demanat la màxima col·laboració de la població amb els professionals de la salut "que estan extenuats des de fa temps i que veuen amb preocupació com queda aquesta franja de gent que no es vacuna i que pot acabar a cures intensives, col·lapsant aquesta unitat i obligant a suspendre vacances, per exemple podria ser una mesura". I ha subratllat que aquest és un dels drets que es vulneraria al personal sanitari i que s'ha de tenir en compte quan els contraris a les vacunes apel·len a les llibertats individuals "que s'han de ponderar entre tota la població".

El titular de Salut ha assenyalat que dimarts presentarà a la comissió de Sanitat del Consell General el Pla de Contingència del SAAS per afrontar aquest moment de la pandèmia. I ha recordat que ja s'han desplegat algunes fases perquè s'han ampliat més unitats de cures intensives per atendre l'increment de pacients pel virus. El ministre ha especificat que hi ha 12 llits covid a l'UCI de sempre, una desena a la que s'ha habilitat a la primera planta del centre i que s'ha adequat l'àrea de cirurgia major ambulatòria per al pacients que requereixen estar a cures intensives i que no tinguin el virus "i hi ha més opcions d'UCI encara no activades".

tracking