Mor un ingressat de 77 anys amb covid

Salut registra una baixada de contagis amb 166 positius des d'ahir

Hospital Nostra SenyoraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home de 77 anys que estava ingressat a l'UCI amb covid ha traspassat en les últimes hores i es converteix en la víctima número 135 d'una persona afectada pel virus des del principi de la pandèmia al març del 2020.L'última defunció provocada per la covid va ser també d'un home de 77 anys que va traspassar dissabte passat i que estava a una habitació de planta de l'àrea de coronavirus de l'hospital.

El ministre Joan Martínez Benazet ha informat aquesta tarda que hi ha una nova reducció de positius amb 166 contagis detectats des d'ahir i baixada de casos actius a 2.082, 48 menys que ahir. La pandèmia suma 20.715 infeccions amb 18.498 recuperats que representen 213 altes noves. I ha ressaltat que "cal enfortir el ritme de vacunació tot i que les dades són bones perquè portem més d'una setmana amb la taxa de reproducció per sota d'1".

La millora dels indicadors també arriba a l'hospital on hi ha 31 ingressats per covid, sis menys que ahir perquè hi ha hagut cinc altes i una defunció. Hi ha 15 malalts amb el virus a planta, cinc menys que els de dijous, i 16 a l'UCI, dels quals hi ha 15 amb ventilació mecànica. El titular de Salut ha reiterat que 13 dels pacients a cures intensives no estan vacunats i ha tornar a fer una crida a la vaccinació per reduir l'impacte de la nova variant òmicron que ha augurat que provocarà una nova onada amb molta incidència "perquè són clares les conseqüències" de no estar vacunat. I ha afegit que l'augment de pacients contagiats a l'UCI "té impacte en la salut i els drets d'altres persones" perquè s'han d'ajornar atencions mèdiques no urgents.

Reinfeccions amb òmicron

Martínez Benazet ha exposat que ahir es van posar 1.145 terceres dosis i que la previsió és que a mitjans de gener l'hagi rebuda la població de totes les edats que tingui la pauta completa i hagi passat la covid fa menys de 3 mesos. Un criteri que acaba de modificar Salut ja que fins ara no es posava la tercera injecció a qui hagués tingut la malaltia i es preveia fixar després un límit de 6 mesos que s'ha acabat establint en 3 per l'amenaça d'òmicron. El ministre ha incidit que segons les dades de Sud-Àfrica aquesta variant provoca "un 75% de reinfeccions, és molt més transmissible" i ha alertat que països com Dinamarca estaven aplanant la corba i els casos s'han enfilat de manera vertical per l'arribada de casos òmicron.

tracking