Màxim de 10 persones a les trobades familiars i amb test

L'oci nocturn continuarà tancat, però la nit de cap d'any, els establiments de restauració podran tancar a les 3h

Una dona fent-se l'autotest d'antígens

Autotest d'antígensFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, ha comparegut aquesta tarda per informar sobre les mesures que s'apliquen durant les festes nadalenques i ha demanat que cal extremar-les per "vetllar per la salut individual i per la salut col·lectiva". En aquest sentit, ha notificat que els dinars i sopars que es facin dins de les cases podran ser de màxim de 10 persones i caldrà que els majors de sis anys es facin un test d'antigen. Pel que fa a les trobades als establiments de restauració podran ser d'un màxim de 10 persones a l'exterior i de sis a l'interior. Els comensals hauran de romandre a la seva taula i no interactuar amb altres. L'accés als establiments serà amb certificat covid i l'horari de tancament es manté a la 1h de la matinada. Des de l'executiu també es demana que s'evitin en els pròxims dies celebracions d'empresa o multitudinàries.

L'oci nocturn continuarà tancat, tot i que, tal com ha informat el titular de Salut, excepcionalment es treballa amb el sector per poder obrir d'una manera determinada durant Nadal. És el cas de la nit deCap d'Any, durant la qual s'ha proposat que els establiments de restauració podran tancar a les 3 de la matinada i agrupar fins a 10 persones per taula, sempre que es presenti un test d'antigen de menys de 12 hores, a més del certificat Covid.Tanmateix, els establiments hauran de cenyir-se a l'activitat de restauració i no es podràexecutaractivitat de ball ni cap altre que faciliti la interacció amb altres persones fora dels membres de la mateixa taula.

El responsable de la cartera de Salut ha insistit en el seguiment de les mesures preventives i ha recordat la importància de la vacunació massiva tant amb terceres dosis com ampliant la base vacunada. Les mesures aprovades pel Govern es publicaran mitjançant Decret al BOPA el pròxim 22 de desembre, moment en el qual entraran en vigor.

tracking