Llibertat per no portar els nens a classe la setmana vinent

Salut farà cribratges a primera ensenyança els dilluns, dimarts o dimecres durant els dies lectius

Un infant se sotmet a un cribratge a l'stoplab de la plaça de Braus.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha notificat durant la roda de premsa d'actualització de dades sanitàries d'aquest divendres, que pel que fa a les activitats infantils es farà un cribratge a primera ensenyança, els dilluns, dimarts o dimecres durant els dies lectius a partir de la pròxima setmana. Així mateix, pel que fa a les activitats extraescolarsdurant Nadal, es recomana que els infants que hi assisteixin es facin dos tests setmanals. Les proves es poden fer a casa i els pares hauran de presentar un certificat de responsabilitat als centres de les activitats extraescolars segons estan fent els cribratges als menors a càrrec seu. També es poden fer els tests a les farmàcies i laboratoris privats, així com els stoplabs i presentar els certificats pertinents.

Aquesta decisió s'ha pres davant l'altaafectació als centres educatius que segueix a l'alça una jornada més amb el tancament de quatre noves aules. Així, Salut té 124 grups en vigilància activa amb 90 tancades, 10 més que ahir, i 34 amb parts dels alumnes confinats, en aquest cas sis menys que ahir. El total de classes en vigilància passiva es manté a 40.

Benazet ha puntualitzat que davant les peticions de diversos progenitors, els familiars tenen "absoluta llibertat" per decidir que la pròxima setmana els escolars no vagin a l'escola "no serà computat com absència i no tindrà cap pes al seu currículum escolar", ha afirmat.

tracking