Pandèmia mundial

Comença el repartiment de tests gratuïts a les parròquies

Les parròquies que comencen demà són la de Canillo, Andorra la Vella, Sant Julià i la Massana, que ha iniciat el repartiment avui

Distribució de tests d'antígens el Nadal passatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular de la cartera de Salut, Joan MartínezBenazet, ha notificat durant la roda de premsa d'aquest divendres, que el Govern ha decidit repartir dues proves gratuïtes d'autotest, via els comuns, per a tots els ciutadans majors de sis anys, com es va fer l'any passat amb motiu de les festes nadalenques per prevenir possibles contagis durant les trobades socials dels pròxims dies. En aquest sentit, cada ens comunal ha elegit uns dies diferents, així com un horari pel repartiment. Les parròquies que comencen demà són la de Canillo, Andorra la Vella, Sant Julià i la Massana.

La parròquia massanenca ha iniciat avui el repartiment fins al pròxim dimecres 22 de desembre a la Sala LaCloseta. Canillo ho farà també fins al dimecres 22 de desembre i es podran recollir a l'oficina de turisme del poble de Canillo i també a la de Soldeu. A Andorra la Vella fins al dilluns 20 de desembre al vestíbul del Centre de Congressos. La parròquia laurediana els oferirà fins al 31 de desembre al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos. Per la seva banda la parròquia encampadana començarà el repartiment el pròxim dilluns 20 de desembre i oferirà els tests fins al divendres 24 de desembre a Encamp a la casa comuna, a l'oficina de turisme i a LaValiretai al Pas de la Casa al servei de tràmits i a l'oficina de turisme. A Ordino es podran recollir del dilluns 20 de desembre fins al 24 de desembre a la Sala La Buna. Escaldes-Engordany ho farà en dues tongades, la primera del dilluns 20 de desembre al 23 i després del 27 de desembre al 30 del mateix mes i es podran recollir al Servei de Tràmits del Comú, a Esports del Prat del Roure, a la Llar de Jubilats (només la gent gran), a l'Oficina de turisme i a atenció ciutadana i circulació on podrà ser cada dia i durant les 24 hores. L'executiu recomana que les persones que es desplacin a recollir el test, ho facin també pel seu nucli familiar. I recorda que és imprescindible presentar el número de cens propi i el de totes les persones en nom de qui es recullin.

Govern també posa a disposició de la població diversos punts per poder-se realitzar testos d'antígens durant les festes de Nadal, com elsstoplabsde laPlaçade Braus d'Escaldes-Engordany i del Pas de la Casa.Benazettambé ha recordat que es poden fer tant a les farmàcies com als laboratoris privats o als centres mèdics de pistes. "UnaTRAens permet prevenir possibles contagis abans d'una interacció social, en cas de sospita, cal fer-se una provaTMA", ha explicat el ministre. En aquest sentit, ha puntualitzat que el test s'ha de fer el mateix dia de la celebració, donat que la validesa disminueix a mesura que passen les hores. "Un resultat negatiu ajuda a saber si estem en la fase infecciosa de la malaltia, indica que la càrrega viral no és suficient per infectar, però no vol dir que no tinguis la malaltia", ha emfatitzat el ministre.

tracking