Ramaderia

Subvenció de 559.000 euros pel foment de la ramaderia de muntanya

El Govern i la Chambre d'Agriculture de l'Ariège també han firmat un acord que es desenvoluparà durant dos anys per assegurar el futur del sector

Sílvia Calvó anuncia un increment d'un 3,1% dels ajuts a la ramaderia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat aquest dimecres l'adjudicació dels ajuts per al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya que s'han desenvolupat entre l'1 de juny i el 30 de novembre d'aquest any per un import de 559.249,38 euros. Els ajuts s'han repartit a 88 explotacions ramaderes amb la voluntat de donar continuïtat i suport a la producció de carn del país. La subvenció s'atorgarà als titulars de les explotacions ramaderes de renda. En concepte de l'ajut que es paga és per cada cap de bestiar i per cada dia d'estada al país.

El ministre portaveu, Èric Jover, ha assegurat que d'aquesta manera, s'ajuda a un sector clau "també pel manteniment de la biodiversitat al país".

Conveni pel futur del sector ramader boví

El consell de ministres també ha aprovat la signatura d'un conveni de col·laboració per 20.900 euros durant dos anys entre el departament d'Agricultura i laChambre d'Agriculture de l'Ariègeamb l'objectiu de materialitzar la voluntat de sostenir el sector ramadar, especialment el boví de carn andorrà. El text preveu el desenvolupament en dues fases, la primera la creació d'un observatori del sector ramader boví a partir de dades socials, econòmiques i tècniques; i la segona, aprofitar les dades de la primera fase amb un treball de camp per desenvolupar un programa per assegurar la continuïtat del sector.

tracking