75 aules tancades pel virus

Salut ha registrat 36 positius en els cribratges d'aquesta setmana a les escoles

El cribratge avui al Janer ha obligat a tancar moltes aules de primàriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Catorze classes han quedat avui tancades per la detecció de positius de covid entre els alumnes. Els nous aïllaments eleven a 75 les aules sense ensenyament presencial amb un total que s'ha disparat amb el canvi del protocol de Salut vigent des de dilluns que obliga a tancar la classe a primària amb un únic contagi. Un dels centres més afectats pels nous confinaments és el col·legi Janer on avui s'ha fet un dels dos cribratges setmanals i pel resultat dels tests s'han tancat la majoria dels grups de primària, segons ha pogut saber el Diari.

El ministre Joan Martínez Benazet ha detallat en la compareixença d'aquesta tarda que s'han detectat 36 positius en els 4.274 tests ràpids d'antígens a escolars en cribratges als centres aquesta setmana després dels que s'havien fet als stoplabs. I ha indicat que tots els menors i les seves famílíes estan en aïllament.

Salut manté amb mesures de control a un total de 150 aules, entre les que hi ha les 75 tancades, 35 amb part dels alumnes confinats i 40 en vigilància passiva. L'afectació representa que hi ha 13% del total de classes que hi ha al país que estan tancades i gairebé un 26% si es té en compte les que estan sotmeses a algun tipus de vigilància.

El titular de Salut ha manifestat que s'està revisant el criteri de confinament per a escolars que han passat la malaltia i és probable que després de les vacances de Nadal es faci per als que han tingut la covid fa un any i no fa 6 mesos com ara.

tracking