La covid suma 202 positius i un nou no vacunat a l'UCI

El ministre de Salut remarca que "estem en la fase de descens de la sisena onada i serà lenta"

Cua per vacunar-se aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de contagiats de covid torna a pujar avui de la mitjana dels últims dies amb 202 positius més i un descens de l'ocupació hospitalària tot i que hi ha un nou ingressat a l'UCI que és una persona no vacunada que se suma a la desena de no vaccinats que ja hi havia, segons ha informat el ministre de Salut. Joan Martínez Benazet ha explicat que els casos detectats en les últimes hores creixen com a conseqüència de l'acumulació de TMA pels cribratges escolars el que significa que "estem diagnosticant molt" i ha assegurat que la setmana passada es va iniciar l'aplanament de la corba i des del cap de setmana "estem en la fase de descens que serà lenta perquè la sisena onada ens ha afectat fort".

La millora en l'àmbit assistencial es concreta en tres ingressats menys que ahir. Els 32 pacients que hi ha a l'hospital es reparteixen en 17 a planta, on s'han donat quatre altes, i 15 malalts a l'UCI, dels quals 14 continuen amb ventilació mecànica com ahir. Martínez Benazet ha recalcat que 11 dels contagiats que hi ha a cures intensives no han rebut el vaccí el que és molt rellevant perquè del 80% de població vacunada hi ha 4 persones a l'UCI i del 20% de no immunitzats hi ha 11 ingressats "el que demostra quin és l'impacte de no estar vacunats". I ha incidit que a l'hospital ha baixat el pic de pacients pel virus però en les anteriors onades calia tenir molts ingressats a planta per arribar a les xifres actuals de cures intensives "i ara hi ha més ingressats a l'UCI perquè els que ingressen es troben més greus". I ha afirmat que amb l'ocupació d'avui "ens atansem a la xifra del març de l'inici de la pandèmia en UCI i ventilats" que van ser 19 contagiats pel SARS-CoV-2.

La xifra de persones afectades pel virus ascendeix a 20.338 i els casos actius pugen de nou amb 2.194 en total, 77 més dels que es registraven ahir. El nombre de recuperats augmenta en 125 en les últimes hores amb 18.010 altes de la covid i 134 defuncions.

Tercera dosi per a menors de 50 anys

El ministre ha insistit en la necessitat de vacunar-se per aturar la pandèmia i ha anunciat que a partir del gener es posarà la tercera dosi als menors de 50 anys que faci cinc mesos que han completat la pauta i a les persones de totes les edats que tinguin dues dosis i hagin passat la covid fa més d'un any. I ha puntualitzat que es podria baixar a quatre mesos el límit d'haver rebut la segona injecció "perquè la variant omicron està a les portes i requereix més protecció".

Salut ha posat ja 9.917 terceres dosis i el 82% de la població major de 16 anys ha rebut almenys una punxada d'un fàrmac contra la covid. Martínez Benazet ha indicat que ara s'està administrant Pfizer i que el 27 de desembre arribaran més unitats de Moderna "i s'aniran alternant indistintament" independentment de la que s'hagi rebut amb anterioritat.

tracking