INFRAESTRUCTURES

Simulacre d'accident aeri a l'aeroport Andorra - La Seu

L’exercici ha servit per comprovar la implantació del Pla d’Autoprotecció de la infraestructura i posar a prova els temps de resposta

S'ha activat el Pla Especial per a Emergències Aeronàutiques de Catalunya i el Pla d'Autoprotecció de l'aeroport

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aeroport d’Andorra - La Seu d’Urgellha acollit aquest matí en coordinació amb protecció civil de Catalunya un simulacre d’emergència aeronàutica per comprovar la implantació del Pla d’Autoprotecció, posar a prova els temps de resposta, la coordinació i les comunicacions dels diferents equips operatius en la gestió d’una emergència, segons informa el govern català en un comunicat. La pràctica d'avui és una acció necessària cada dos anys per renovar la documentació sobre seguretat.

L’exercici ha consistit en l’accident d’una aeronau de la companyia Aymair simulant que uns metres després de l’aterratge un dels pneumàtics frontals ha esclatat i el pilot ha perdut el control de l’avió sortint de la pista. A causa de l’accident, els dos ocupants de l’avió (un pilot i un aprenent) han resultat ferits de diversa consideració i han hagut de ser atesos pels serveis mèdics. Com estableixen els protocols, a l’aeroport s’han habilitat la sala d’afectats (per al ferit lleu) i també la sala de familiars. Així mateix, la torre de control, un cop s’ha produït l’accident, ha activat el seu PAU en emergència general i ha demanat ajuda externa alertant al telèfon d’emergències 112 i al CECAT de protecció civil de la Generalitat.

En el simulacre hi han participat els mossos d'esquadra, que han fet tasques de regulació dels accessos a la zona de l’incident i un comandament ha estat al Centre de Comandament Avançat que s’ha muntat; la guàrdia civil realitzant funcions al punt de trànsit i al CCA; els bombers de la Generalitat, que entre les tasques realitzades han fetl’excarceració de la víctima ferida greu i l’han transferit al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per a la seva atenció i trasllat i aquest últim que ha estat el responsable de l’assistència sanitària als ferits de l’accident aeronàutic a l’aeroport i ha mobilitzat tres unitats (dues de Suport Vital Bàsic i una de Suport Vital Avançat).La Generalitat ha informat que han intervingut set professionals del SEM que han llistat els afectats i han atès als dos ferits. Un d’ells s’ha valorat com a lleu i l’altre es trobava en estat greu. En aquest segon cas, s’ha simulat el trasllat en helicòpter del pacient al centre sanitari més adient per a la seva atenció.

Per la seva banda,Aeroports de Catalunyaha mobilitzat 1 tècnic d’operacions fent les funcions de CECOA; un cap d’emergència; un cap d’intervenció; 1 persona dehandlingencarregat de preparar les sales que s’activin; 4 vigilants de seguretat privada; 1 persona de manteniment com a membre de l’equip de primera intervenció i el SEI que està dotat amb tres bombers i protecció civil de la Generalitattambé hi ha participat amb 2 observadors i el personal de guàrdia del CECAT, fent la recepció de la trucada i activació del pla d’emergències AEROCAT.

tracking