CIÈNCIA

Jornada inaugural de la secció andorrana de la Societat Catalana de la Biologia

El ministre de Salut serà un dels ponents a la conferència del pròxim 25 de gener sobre la gestió diferencial de la Covid-19

Benazet i Lòpez dos dels conferenciantsSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'equip de la secció andorrana de la Societat Catalana de la Biologia, integrada per la doctora Gemma Daina, AdriàArchilla, MiriamDaravanoi Arnau Calvet, formats tots en l'àrea de les ciències de la vida, donaran el tret inaugural de laSCB-Andorra el pròximdimarts 25 de genera les 18 hores amb unwebinarsobre la gestió diferencial de la Covid-19 al país. Tal com va avançar el Diari, la xerrada porta per títol 'Gestió diferencial a Andorra contra la Covid-19' i vol fer una anàlisi retrospectiva de la situació actual i de futures perspectives que prenen com a base l'estudi científic sobre el cribratge massiu de la doctora i primera autora de l'article, Cristina Royo. Així, Royo serà una de les ponents que participaran en la sessióinauguraljuntament amb el biòleg i bioinformàtic JoelLópez; el biòleg i bioinformàtic David Vilanova i el ministre de salut Joan MartínezBenazet.

Des de la secció territorial andorrana es considera important destacar i divulgar la gestió que s'ha fet des del Principat envers la pandèmia causada per la Covid-19 tot i ser un tema recurrent. L'activitat s'organitzarà en quatre ponències de 20 minuts i una taula rodona de debat i dubtes al final.

L'equip va crear la secció amb la voluntat de promoure la divulgació científica així com "aconseguir un canvi de la cultura científica a Andorra perquè a poc a poc es comenci a desenvolupar i consolidar aquest sector de la investigació al país", segons afirma Calvet. La situació actual dels membres, la majoria estudiants a l'estranger, i la seva voluntat de tornar a treballar al país, els va empènyer a la creació de laSCBa Andorra com a crida per reclamar equipaments i oportunitats laborals al Principat en aquest sector, així com defensar la implementació de projectes científics com el de la farmacèutica Grifols.

tracking