POLÈMICA DEL HIJAB

Els germans de l'afer del vel ja tenen un centre alternatiu

Els menors podran anar a l'escola andorrana d'Escaldes-Engordany, tot i que continuen sense assistir a classe

Alumnat del Lycée Comte de Foix.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nena i el seu germà bessó afectats per la prohibició de dur el hijab alLycée ja tenen una escola alternativa a la qual anar, segons ha anunciat avui laministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. Així, la família ha obtingut un canvi de centre i d'aquesta manera els menors podran anar a l'escola andorrana d'Escaldes-Engordany. De moment, però, els dos infants continuen sense anar a escola des de fa gairebé tres mesos.

L’origen del conflicte es troba en el vel. La legislació francesa –de qui depèn el Lycée– és molt clara en aquest tema i els responsables del centre es mantenien ferms en el sentit que les normes han de ser iguals per a tothom sense excepcions.

Això va provocar que la mare exigís que la filla pogués portar el vel islàmic a l’aula i, davant la rotunda negativa, va decidir com a mesura de força retirar també de l’escola l'altre fill, bessó de la nena.

Vilarrubla ha recordat que el cas de la nena que va deixar l’escola per la prohibició d’exhibir símbols religiosos, es troba en mans del ministeri d'Afers Socials i que s'han fet "totes les accions prop de la família" tot i que "malauradament" els dos infants encara no assisteixen a classe. L'afer, però, ha avançat, ja que s'ha aconseguit aquest canvi de centre tot i que encara "no han retornat" i, per tant, segueixen les negociacions perquè com més aviat millor els dos menors puguin reprendre l'activitat lectiva. De fet, Vilarrubla ha manifestat que s'està "acompanyant" la família perquè sigui possible aquesta escolarització abans de les vacances de Nadal.

tracking